Međunarodna konferencija Digitalna povijest umjetnosti IV

27. 9. 2022.

Međunarodna konferencija "Digitalna povijest umjetnosti - metode, prakse, epistemologija" održat će se 3. i 4. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u hibridnom obliku. Organizatori su Sveučilišni računski centar Srce, Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu, Akademija za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani, DARIAH-HR te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Konferencija "Digitalna povijest umjetnosti - metode, prakse, epistemologija" će po treći put okupiti domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake u području digitalne povijesti umjetnosti i arhitekture, studija vizualne kulture, muzeologije, informatičkih znanosti te umjetnosti i dizajna. Fokusirajući se na pojam kompleksnosti, četrdeset četiri izlagača iz dvanaest zemalja predstavit će nova istraživanja.

Objavljen je program konferencije, a za sudjelovanje na konferenciji uživo potrebno je poslati osobne podatke (ime, prezime, OIB ili broj osobne iskaznice) do petka 30. rujna 2022. godine na adresu mbobinac@ipu.hr. Za praćenje konferencije online putem aplikacije ZOOM potrebno je do nedjelje 2. listopada 2022. godine na istu adresu poslati ime i prezime.

Konferencija se održava u sklopu projekta "Modeli i prakse globalne kulturne razmjene i pokret Nesvrstanih zemalja. Istraživanje prostorno-vremenske kulturne dinamike".

Kongerencija Digitalna povijest umjetnosti IV 2022


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.