Merlin - primjer dobre prakse sustava Moodle

7. 8. 2019.

Na stranicama sustava otvorenog koda Moodle objavljena je studija slučaja o sustavu za e-učenje Merlin.

Merlin (https://merlin.srce.hr) je sustav za e-učenje Srca koji koriste ustanove u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, prvenstveno studenti i nastavnici Sveučilišta u Zagrebu. Sustav Merlin temelji se na sustavu Moodle koji djelatnici Centra za e-učenje Srca održavaju i koji su nadogradili te unaprijedili kako bi što više odgovarao potrebama nastavnika i studenata u sustavu visokog obrazovanja. Osim toga sustav Merlin je povezan i s drugim sustavima (poput Mahara E-portfolio, Adobe Connect Webinari, Informacijski sustav visokih učilišta ISVU).

Na sustavu Merlin u ak. godini 2018./2019. nalazi se preko 12.500 e-kolegija.

Studija slučaja objavljena je na stranici https://moodle.com/news/university-of-zagreb/.


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.