Merlin - primjer dobre prakse sustava Moodle

7. 8. 2019.

Na stranicama sustava otvorenog koda Moodle objavljena je studija slučaja o sustavu za e-učenje Merlin.

Merlin (https://merlin.srce.hr) je sustav za e-učenje Srca koji koriste ustanove u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, prvenstveno studenti i nastavnici Sveučilišta u Zagrebu. Sustav Merlin temelji se na sustavu Moodle koji djelatnici Centra za e-učenje Srca održavaju i koji su nadogradili te unaprijedili kako bi što više odgovarao potrebama nastavnika i studenata u sustavu visokog obrazovanja. Osim toga sustav Merlin je povezan i s drugim sustavima (poput Mahara E-portfolio, Adobe Connect Webinari, Informacijski sustav visokih učilišta ISVU).

Na sustavu Merlin u ak. godini 2018./2019. nalazi se preko 12.500 e-kolegija.

Studija slučaja objavljena je na stranici https://moodle.com/news/university-of-zagreb/.


Izdvojena događanja Srca

kol 29

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 29. 8.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 05

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 5. 9. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 06

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u petak, 6. rujan 2019., u 9 sati.

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.