Moj oblak – nova usluga Srca

9. 7. 2014.

Srce je pokrenulo novu uslugu za udaljeno pohranjivanje podataka - Moj oblak. Usluga se temelji na softveru ownCloud i zamijenit će postojeću uslugu GSS. Osim pohrane podataka, usluga omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Usluzi možete pristupiti na adresi: http://mojoblak.srce.hr. Svoje podatke s novom uslugom možete sinkronizirati i pomoću desktop-klijenta koji možete preuzeti na adresi: https://owncloud.org/install/.

"Moj oblak" je trenutno u pilot-fazi pa vas pozivamo da isprobate novu uslugu i javite nam eventualne probleme pri korištenju.

Pilot-faza trajat će do rujna 2014. godine i za vrijeme trajanja pilot-faze ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka. Stoga preporučamo da svoje važne podatke i dalje čuvate na usluzi GSS do trena završetka testiranja u rujnu. Tada ćemo vas pozvati da podatke migrirate na novu infrastrukturu usluge Moj oblak. Sva pitanja i prijave problema šaljite na e-mail adresu: apps [at] srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

Steknite međunarodno priznate certifikate u ispitnom centru Pearson VUE.

Termin ispita: utorak, 16. 6. 2020. u 10:00 sati

lip 16

16. i 17. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.