50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Moj oblak – nova usluga Srca

9. 7. 2014.

Srce je pokrenulo novu uslugu za udaljeno pohranjivanje podataka - Moj oblak. Usluga se temelji na softveru ownCloud i zamijenit će postojeću uslugu GSS. Osim pohrane podataka, usluga omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Usluzi možete pristupiti na adresi: http://mojoblak.srce.hr. Svoje podatke s novom uslugom možete sinkronizirati i pomoću desktop-klijenta koji možete preuzeti na adresi: https://owncloud.org/install/.

"Moj oblak" je trenutno u pilot-fazi pa vas pozivamo da isprobate novu uslugu i javite nam eventualne probleme pri korištenju.

Pilot-faza trajat će do rujna 2014. godine i za vrijeme trajanja pilot-faze ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka. Stoga preporučamo da svoje važne podatke i dalje čuvate na usluzi GSS do trena završetka testiranja u rujnu. Tada ćemo vas pozvati da podatke migrirate na novu infrastrukturu usluge Moj oblak. Sva pitanja i prijave problema šaljite na e-mail adresu: apps@srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.