Moj oblak – nova usluga Srca

9. 7. 2014.

Srce je pokrenulo novu uslugu za udaljeno pohranjivanje podataka - Moj oblak. Usluga se temelji na softveru ownCloud i zamijenit će postojeću uslugu GSS. Osim pohrane podataka, usluga omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Usluzi možete pristupiti na adresi: http://mojoblak.srce.hr. Svoje podatke s novom uslugom možete sinkronizirati i pomoću desktop-klijenta koji možete preuzeti na adresi: https://owncloud.org/install/.

"Moj oblak" je trenutno u pilot-fazi pa vas pozivamo da isprobate novu uslugu i javite nam eventualne probleme pri korištenju.

Pilot-faza trajat će do rujna 2014. godine i za vrijeme trajanja pilot-faze ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka. Stoga preporučamo da svoje važne podatke i dalje čuvate na usluzi GSS do trena završetka testiranja u rujnu. Tada ćemo vas pozvati da podatke migrirate na novu infrastrukturu usluge Moj oblak. Sva pitanja i prijave problema šaljite na e-mail adresu: apps [at] srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku. 

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.