Moj oblak – nova usluga Srca

9. 7. 2014.

Srce je pokrenulo novu uslugu za udaljeno pohranjivanje podataka - Moj oblak. Usluga se temelji na softveru ownCloud i zamijenit će postojeću uslugu GSS. Osim pohrane podataka, usluga omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Usluzi možete pristupiti na adresi: http://mojoblak.srce.hr. Svoje podatke s novom uslugom možete sinkronizirati i pomoću desktop-klijenta koji možete preuzeti na adresi: https://owncloud.org/install/.

"Moj oblak" je trenutno u pilot-fazi pa vas pozivamo da isprobate novu uslugu i javite nam eventualne probleme pri korištenju.

Pilot-faza trajat će do rujna 2014. godine i za vrijeme trajanja pilot-faze ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka. Stoga preporučamo da svoje važne podatke i dalje čuvate na usluzi GSS do trena završetka testiranja u rujnu. Tada ćemo vas pozvati da podatke migrirate na novu infrastrukturu usluge Moj oblak. Sva pitanja i prijave problema šaljite na e-mail adresu: apps [at] srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

tra 29

29. travnja je Dan Srca. Ove godine obilježavamo 48 godina od osnutka Srca.

svi 06

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 6. 5. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.