50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

MOODLEMOOT HRVATSKA 2021 ONLINE - 16. lipnja 2021. godine

14. 5. 2021.

Pred nama je 11. MoodleMootHR koji će se i ove godine održati online.

Nakon što nam se svima u posljednjih godinu dana preokrenuo način života, rada, poučavanja i učenja sada je pravo vrijeme za razmišljanje o budućnosti nakon pandemije u kojoj će zasigurno online nastava igrati puno veću ulogu nego prije. Koliko će nam u svemu tome pomoći Moodle, koji je, vjerujemo mnogima od vas, tijekom proteklog vremena postao vrlo dobar suradnik? Kako osmisliti nastavu u virtualnom okruženju i koje su razlike u pripremi nastave u učionici i nastave u sustavu za e-učenje? Imate li sve digitalne kompetencije potrebne za izvođenje online nastave? Mnoge mogućnosti i funkcionalnosti sustava Moodle vjerojatno ste otkrili tek sada, prisiljeni osmisliti aktivnosti koje ste inače radili samo u učionici. Kakva su vaša iskustva i planovi vezano za sinkronu i asinkronu nastavu (i u učionici i online) u budućnosti?

MoodleMootHR prilika je da razmijenimo iskustva i primjere dobre prakse i, barem virtualno, provedemo dan u dobrom društvu moodlera.

Teme ovogodišnjeg MoodleMootHR-a:

  • Moj kolegij u sustavu Moodle - što sam novog naučio/la
  • Uloga sustava Moodle u budućnosti (sinkrona, asinkrona, mješovita nastava)
  • Tehnička strana sustava Moodle (dodaci, povezivanje s drugim sustavima, Moodle 4.0)
  • Provjere znanja: Test, SEB, Zadaće
  • Digitalne kompetencije za rad u sustavu Moodle

Pripremamo i rasprave o provjerama znanja u sustavu Moodle. S obzirom na posebnosti izvođenja nastave održat ćemo jednu debatu za škole, a jednu za visoko obrazovanje. Javite nam se sa svojim prijedlozima, a najzanimljivija iskustva i prijedlozi koje nam pošaljete osigurat će vam mjesto među panelistima!

Detaljnije informacije nalaze se na stranicama ovogodišnjeg MoodleMootHR-a.

Vidimo se 16. lipnja online!

11. MoodleMoot Hrvatska - online


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.