Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Banjoj Luci predstavljen rad Centra za e-učenje Srca

21. 11. 2022.

Na poziv uprave Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Banjoj Luci, doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca, održala je pozvano predavanje o radu Centra za e-učenje Srca i važnosti sustavne i kvalitetne podrške nastavnicima, studentima i obrazovnim ustanovama u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnom procesu.

Centar za e-učenje Srca djeluje već 15 godina i danas je nacionalni centar za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Osim tehnologija koje su dostupne korisnicima kao što je sustav za e-učenje Merlin, na kojem se na razini akademske godine nalazi preko 27.000 e-kolegija posebna pažnja u radu posvećuje se podršci korisnicima. Podrška svim korisnicima a posebice nastavnicima, svakodnevno je osigurana i dostupna putem helpdeska, tečajeva (učioničkih i online) i radionica, priručnika i animacija, individualnih konzultacija te zajedničkih projekata s nastavnicima na razvoju njihovih kolegija.

Nastavu u e-kolegijima izvodi oko 10.000 nastavnika za više od 90.000 studenata. Centar veliku pažnju poklanja i kontinuiranom stručnom usavršavanju nastavnika u korištenju tehnologija e-učenja kao i njihovoj implementaciji u obrazovni proces organizacijom niza tečajeva i radionica te konzultacija na kojima se s nastavnicima radi na pripremi i izradi e-kolegija. Predavanje je izazvalo veliku pozornost sudionika koji su imali puno pitanja o organizaciji i radu Centra za e-učenje Srca te vrsti podrške koja je potrebna nastavnicima u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovanju.

Pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Banjoj Luc


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.