50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Na novom tečaju Srca naučite snimati i obrađivati videosadržaje

25. 11. 2021.

S popisa dostupnih tečajeva od ovog prosinca polaznici mogu odabrati i tečaj pod nazivom „Osnove rada s alatima za snimanje i obradu videosadržaja (OBS Studio, Shotcut)“. I u ovom tečaju koriste se programi otvorenog koda, koje polaznici mogu koristiti bez naknade. Za snimanje sučelja ekrana i snimanje videa web-kamerom koristi se program OBS Studio, a za obradu videosadržaja program Shotcut.

Na ovom će se tečaju polaznici upoznati s osnovnom razinom rada u programima OBS Studio i Shotcut te će nakon uspješnog dovršetka moći samostalno stvarati kompletne videosadržaje. Postupci s kojima će se polaznici na tečaju upoznati uključuju: podešavanje programa za snimanje, postavljanje efekata, prijelaza i filtara, podešavanje zvuka, obrađivanje videosadržaja, uvoz i izvoz videosadržaja u željenom formatu, korištenje animacija i vizualnih efekata, te na kraju objavljivanje videosadržaja.

Na tečaju će polaznici imati prilike samostalno snimiti sučelje ekrana, snimiti sebe web-kamerom te potom, uporabom drugih ponuđenih videosadržaja, spojiti sve u jedinstvenu smislenu cjelinu koju će nakon obrade moći postaviti na YouTube ili neku drugu platformu koja podržava prikazivanje videosadržaja.

Tečaj je namijenjen edukaciji svih koji su zainteresirani za područje snimanja i obrade videosadržaja, a posebno će zanimljiv i koristan biti onima koji imaju potrebu snimiti vlastito predavanje ili prezentaciju te je podijeliti.

Za uspješno pohađanje tečaja potrebno je poznavati osnove rada s računalom te rada s mapama i datotekama. Potrebno je i poznavanje engleskog jezika na osnovnoj razini.

Tečaj traje 12 školskih sati, a njegovo prvo održavanje planirano je u razdoblju od 21. do 23. prosinca 2021. (utorak – četvrtak), svaki dan od 9:00 do 12:30. Tečaj će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača (putem sustava za webinare). Prijava na tečaj obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve Srca.

Više informacija o tečaju možete pronaći na stranici s opisom tečaja, a za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese edu@srce.hr.

Izgled tečaja u OBS studiju

Izgled tečaja u programu Shotcut

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.