Na sustavu za e-učenje Merlin otvoreno više od 20.000 e-kolegija

17. 3. 2020.

Sustav za e-učenje Merlin na kojem se nalaze e-kolegiji visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj i uz dodatno opterećenje, uredno i kontinuirano radi, a djelatnici Centra za e-učenje pružaju podršku visokoškolskim nastavnicima i studentima u održavanju online nastave. Danas je dosegnuta brojka od 20.000 aktivnih e-kolegija za ovu akademsku godinu u koje je do sada upisano više od 9.900 nastavnika i preko 68.800 studenata. Broj istovremenih korisnika u pet minuta na sustavu Merlin je zadnjih dana došao do 1671. Prosječno vrijeme korisnika na sustavu u ponedjeljak je bilo 7 minuta i 13 sekundi, u odnosu na isti dan prošli tjedan kada je bilo 5 minuta i 11 sekundi.

Pozivamo nastavnike da organiziraju nastavu u sustavu Merlin na način da postave nastavne materijale i sve obavijesti vezano uz svoje kolegije, organizaciju rada studenata na kolegiju, da definiraju način komunikacije sa studentima i iskoriste mogućnosti sustava Merlin za sinkronu i nesinkronu komunikaciju, predaju zadaća i seminarskih radova, za postavljanje testova za samoprovjeru znanja studenata i slično. Centar za e-učenje Srca pripremio je i niz preporuka za održavanje nastave u online okruženju.

Studenti koji su se vratili kućama izvan područja RH trenutno ne mogu pristupiti sustavu Merlin jer je zbog kibernetičkih napada na središnje sustave AAI@EduHr do daljnjega je onemogućen pristup s računala koja nisu u mrežama pružatelja internetskih usluga na području RH.

                                           

Sustav za e-učenje Merlin - naslovnica

Slika: naslovnica Merlina


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.