Nadograđeni Informacijski sustav studentskih prava i Informacijski sustav akademskih iskaznica

23. 11. 2021.

Krajem listopada 2021. u produkciju je pušteno nekoliko nadogradnji dvaju velikih informacijskih sustava Srca.

Ulazno mjesto u sustave, web ISSP/ISAK, reorganizirano je temeljem prikupljenih iskustava korisnika odnosno analizom korisničkih upita upućenih službi za korisničku podršku. To znači da su jasnije istaknute i organizirane informacije koje najčešće muče korisnike ova dva velika sustava. Osim strukturnih zahvata na webu, i samo je sučelje osvježeno modernim dizajnom.

Naslovnica weba ulaz je u tri razdvojena sučelja za različite skupine korisnika. Svakoj je skupini korisnika dano okruženje s relevantnim informacijama, a rasterećeno od viška informacija namijenjenih drugim skupinama korisnika.

Studenti sada imaju uređen pregled podataka s proširenim informacijama i prikazima dodatnih odgovora poput zašto ostvaruju ili ne ostvaruju neko pravo. Po prvi puta studenti mogu u nekom sustavu sami provjeriti imaju li pravo na studentski rad što se do sada obavljalo isključivo na šalterima studentskih centara.

Restorani imaju potpuno novi sustav koji uključuje izvještaje, administraciju blagajni i podatke o djelatnicima. Tu su povezani i nova restoranska aplikacija i novi API za restorane.

Administratorima sustava također su vidljive proširene informacije i opisi koji im mogu pomoći da studentima lakše odgovore na pitanja.

Sustav je automatiziran, digitalizacijom bitno rasterećuje procedure (ukidanjem slanja papirnatih dopisa), a upravitelj sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sada ima veću mogućnost samostalno upravljati njime.

Naslovna stranica nadograđenih sustava ISSP/ISAK


Izdvojena događanja Srca

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.