50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Nadograđeni Informacijski sustav studentskih prava i Informacijski sustav akademskih iskaznica

23. 11. 2021.

Krajem listopada 2021. u produkciju je pušteno nekoliko nadogradnji dvaju velikih informacijskih sustava Srca.

Ulazno mjesto u sustave, web ISSP/ISAK, reorganizirano je temeljem prikupljenih iskustava korisnika odnosno analizom korisničkih upita upućenih službi za korisničku podršku. To znači da su jasnije istaknute i organizirane informacije koje najčešće muče korisnike ova dva velika sustava. Osim strukturnih zahvata na webu, i samo je sučelje osvježeno modernim dizajnom.

Naslovnica weba ulaz je u tri razdvojena sučelja za različite skupine korisnika. Svakoj je skupini korisnika dano okruženje s relevantnim informacijama, a rasterećeno od viška informacija namijenjenih drugim skupinama korisnika.

Studenti sada imaju uređen pregled podataka s proširenim informacijama i prikazima dodatnih odgovora poput zašto ostvaruju ili ne ostvaruju neko pravo. Po prvi puta studenti mogu u nekom sustavu sami provjeriti imaju li pravo na studentski rad što se do sada obavljalo isključivo na šalterima studentskih centara.

Restorani imaju potpuno novi sustav koji uključuje izvještaje, administraciju blagajni i podatke o djelatnicima. Tu su povezani i nova restoranska aplikacija i novi API za restorane.

Administratorima sustava također su vidljive proširene informacije i opisi koji im mogu pomoći da studentima lakše odgovore na pitanja.

Sustav je automatiziran, digitalizacijom bitno rasterećuje procedure (ukidanjem slanja papirnatih dopisa), a upravitelj sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sada ima veću mogućnost samostalno upravljati njime.

Naslovna stranica nadograđenih sustava ISSP/ISAK


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.