Nadograđeni Informacijski sustav studentskih prava i Informacijski sustav akademskih iskaznica

23. 11. 2021.

Krajem listopada 2021. u produkciju je pušteno nekoliko nadogradnji dvaju velikih informacijskih sustava Srca.

Ulazno mjesto u sustave, web ISSP/ISAK, reorganizirano je temeljem prikupljenih iskustava korisnika odnosno analizom korisničkih upita upućenih službi za korisničku podršku. To znači da su jasnije istaknute i organizirane informacije koje najčešće muče korisnike ova dva velika sustava. Osim strukturnih zahvata na webu, i samo je sučelje osvježeno modernim dizajnom.

Naslovnica weba ulaz je u tri razdvojena sučelja za različite skupine korisnika. Svakoj je skupini korisnika dano okruženje s relevantnim informacijama, a rasterećeno od viška informacija namijenjenih drugim skupinama korisnika.

Studenti sada imaju uređen pregled podataka s proširenim informacijama i prikazima dodatnih odgovora poput zašto ostvaruju ili ne ostvaruju neko pravo. Po prvi puta studenti mogu u nekom sustavu sami provjeriti imaju li pravo na studentski rad što se do sada obavljalo isključivo na šalterima studentskih centara.

Restorani imaju potpuno novi sustav koji uključuje izvještaje, administraciju blagajni i podatke o djelatnicima. Tu su povezani i nova restoranska aplikacija i novi API za restorane.

Administratorima sustava također su vidljive proširene informacije i opisi koji im mogu pomoći da studentima lakše odgovore na pitanja.

Sustav je automatiziran, digitalizacijom bitno rasterećuje procedure (ukidanjem slanja papirnatih dopisa), a upravitelj sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sada ima veću mogućnost samostalno upravljati njime.

Naslovna stranica nadograđenih sustava ISSP/ISAK


Izdvojena događanja Srca

sij 25

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 25. siječnja 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

sij 26

Webinar "Provođenje ispitne evidencije u ISVU" održat će se 26. siječnja 2022. godine od 10 do 12 sati.

sij 26

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 26. siječnja 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 07

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2022.