Nadogradnja klastera Isabella

5. 9. 2011.

U razdoblju od 31. kolovoza do 3. rujna obavljena je nadogradnja računalnog klastera Isabella.
Nadogradnjom klastera unaprijeđena je arhitektura računalnog klastera te su korisnicima stavljeni na raspolaganje dodatni računalni resursi.
 

  • U rad klastera uključena su četiri nova računalna čvora Dell R910 koji svaki imaju 24 procesorske jezgre i 128 GB radne memorije.
  • Dva računalna čvora imaju pristup do GPU poslužitelja Nvidia Tesla S2050 s 4 GPU procesora Tesla M2050 i ukupno 12 GB radne memorije. Navedeni čvorovi s GPU procesorima trenutno se nalaze u fazi ispitivanja i u ovom trenutku još nisu dostupni za podnošenje korisničkih poslova.
  • Datotečni sustav /home, umjesto dosadašnjeg datotečnog sustava Lustre, proširen je na 4TB (s dosadašnja 2TB ) i koristi datotečni sustav FhGFS.
  • Za potrebe smještanja privremenih podataka korisničkih poslova kreiran je novi datotečni sustav (/shared) kapaciteta 38TB koji je pristupačan na svim računalnim čvorovima.

Izdvojena događanja Srca

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.