Najavljujemo Forum čelnika ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja

24. 3. 2022.

Središnji dio programa prvog dana konferencije Srce DEI 2022, 6. travnja, Forum je čelnika iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na kojem će se raspravljati na temu "E-infrastruktura za znanost i visoko obrazovanje kakve želimo".

U okviru 90-minutnog Foruma razgovarat ćemo s ključnim ljudima sustava znanosti i visokog obrazovanja o promjenama koje se odvijaju, ali i onima koje predstoje te o izazovima i prilikama koje nam donosi digitalna transformacija. Raspravljat ćemo i o razini naše spremnosti da te prilike iskoristimo, kao i o spremnosti na promjene u sustavu općenito, a onda i na digitalnu transformaciju.

Jedna od tema su i očekivanja te potencijali što ih ustanove imaju u području informacijskih tehnologija: kako gledaju na nužnost rješavanja organizacijskih pitanja vezanih uz uspješnu digitalnu transformaciju i njezinu implementaciju na visokim učilištima i institutima odnosno na primjenu naprednih tehnologija i digitalnih usluga u znanosti i obrazovanju. Dotaknut ćemo se uloge i važnosti e-infrastrukture i digitalnih usluga za sustav, ustanove i pojedince u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

U raspravi će sudjelovati:

  • Stjepan Lakušić, novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu, dekan Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, predsjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske
  • David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković
  • Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a
  • Sandra Bezjak, v. d. ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje
  • Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, a moderatorica foruma će biti Tanja Ivančić, Večernji list.

Prijavite se na konferenciju, pridružite se Forumu uživo i sudjelujte u raspravi.

Forum čelnika ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja

 


Izdvojena događanja Srca

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 28. lipnja 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.