50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Najavljujemo konferenciju Srce DEI 2021

19. 2. 2021.

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture – Srce DEI i ove će godine biti mjesto okupljanja zajednice koja svojim radom i primjenom tehnologije oblikuje budućnost znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj.

Ovogodišnja konferencija Srce DEI 2021, koja je ujedno konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), održat će se virtualno 28. i 29. travnja 2021. godine. Iako je naša konferencija u 2020. godini morala biti otkazana zbog pandemije bolesti COVID-19, okrenuli smo se budućnosti i pripremi ovogodišnje konferencije kako bismo omogućili zanimljiv program i sigurno, virtualno okruženje za sve sudionike.  

Predavanja, rasprave, okrugli stolovi i radionice u okviru ovogodišnjeg programa bit će usmjereni na važne aspekte e-infrastrukture, sve s ciljem osnaživanja sustava znanosti i visokog obrazovanja te pripreme za promjene koje tehnologija donosi – digitalnu transformaciju.

Ove godine u fokusu će biti teme vezane uz međunarodne i nacionalne inicijative za otvorenu znanost, digitalizaciju mobilnosti studenata, razvoj kompetencija za računarstvo visokih performansi, sigurnost i pouzdanost elektroničkih identiteta, informacijske sustave u znanosti i obrazovanju te učenje i poučavanje uz pomoć digitalnih tehnologija.

Na konferenciji ćemo obilježiti i našu veliku obljetnicu: Sveučilišni računski centar Srce ove godine, upravo na drugi dan konferencije 29. travnja, slavi 50. rođendan!

Pozivamo vas da već danas zabilježite 28. i 29. travnja 2021. u svoje kalendare, a novosti vezane za konferenciju možete pratiti na DEI web stranici.

Konferencija Srce DEI 2021 je ujedno i konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) na kojoj se prezentiraju i raspravljaju ciljevi i postignuća projekta, a sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Web stranice konferencije DEI


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.