Najavljujemo panel diskusiju A Report Card on the Crisis: What is the Legacy of the Great Onlining of the Higher Education?

9. 11. 2021.

U srijedu, 10. studenog 2021. u 12 sati održat će se virtualna panel diskusija A Report Card on the Crisis: What is the Legacy of the Great Onlining of the Higher Education? Panel se održava u okviru događanja „EDEN European Online and Distance Learning Week“ koji organizira organizacija EDEN čiji je član i Srce.

Na panelu koji će moderirati dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i predsjednica EDEN organizacije raspravljat će se o sadašnjoj situaciji u visokom obrazovanju i razgovarati njegovoj budućnosti. Panelisti će razgovarati o iskustvima i lekcijama stečenim u vrijeme pandemije te kako to nasljeđe krize upotrijebiti u preispitivanju tradicionalnih modela poučavanja i učenja i određivanju smjera u kojem promjene u visokom obrazovanju trebaju ići. Raspravljat će se i o značaju pandemije kao katalizatoru digitalne transformacije visokog obrazovanja te o ulozi Akcijskog plana za digitalno obrazovanje u doprinosu oblikovanju novog europskog obrazovnog prostora.

Pridružite se panelu i podijelite svoje stavove i razmišljanja.

Panelisti će biti:

  • Georgi Dimitrov, voditelj digitalnog obrazovanja, zamjenik glavnog direktora Uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu, Europska komisija
  • dr. sc. Josep A. Planell Estany, rektor Sveučilišta Oberta de Catalunya, Španjolska
  • profesor Mark Brown, ravnatelj Nacionalnog instituta za digitalno učenje na Sveučilištu Dublin City, Irska
  • profesorica Airina Volungevičienė, ravnateljica Instituta za inovativne studije, profesorica na Akademiji obrazovanja, Vytautas Magnus Sveučilišta, Litva
  • profesor Alfredo Soeiro, Sveučilište u Portu, Portugal.

Više o panelu i kako se registrirati možete pronaći na stranicama organizacije EDEN.

EODLW logo


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.