Najavljujemo prvog pozvanog predavača na konferenciji Srce DEI 2022

4. 2. 2022.

Profesor Wim Van Petegem, prvi ovogodišnji pozvani predavač, profesor je na Tehnološkom fakultetu KU Leuven. Dugo godina je bio voditelj Centra za medije i učenje, te direktor Odjela za poučavanje i učenje KU Leuven Aktivno je uključen u različite mreže sveučilišta kao što su EuroPACE, SEFI, EDEN, IACEE, MEDEA i Coimbra Group.. Njegovi trenutni znanstveni interesi su u području izrade multimedijalnih sadržaja, novih obrazovnih tehnologija, umreženog e-učenja, virtualne mobilnosti, cjeloživotnog učenja, otvorenog učenja i učenja na daljinu, prijenosa znanja, inovativnog poduzetništva i znanstvene komunikacije.

Na konferenciju Srce DEI 2022 profesor Wim Van Petegem dolazi u okviru planirane rasprave o izazovima s kojima se danas susreću nastavnici, istraživači i studenti, ali i sva hrvatska visoka učilišta i instituti u digitalnom dobu, te o prilikama koje za njih stvaraju nove digitalne tehnologije.  Kako se uspješno snaći u današnjem  digitalnom svijetu, kako znanstvenici mogu razviti potrebne vještine i  način razmišljanja da bi se u potpunosti iskoristilo sve što nam pruža digitalno doba? Što to znači i kako znanstvenici mogu postati „digitalni znanstvenici“? Koja je uloga infrastrukturnih ustanova pri tome i kako mogu na pravi način pružiti podršku?

Da bismo pokušali naći odgovore na ta pitanja i potaknuti raspravu, profesor Wim van Petegem će održati  pozvano predavanje na temu „Razvoj digitalnog znanstvenika -  poučavanje i istraživanje u digitalnom svijetu. Kako postati digitalno vješt u ulozi učitelja, istraživača ili akademskog voditelja?“ u kojem će govoriti o izazovima za znanstvenike, nastavnike, ustanove ali i institucije u digitalnom svijetu, o nužnim vještinama, ali i nužnim promjenama u radu pojedinaca i institucija.

Pozvani predavači na konferenciji Srce DEI 2022

 

 


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.