50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Nova usluga na okolini HTC Cloud: JupyterLab servisi

11. 5. 2020.

Srce je uspostavilo novu uslugu na okolini HTC Cloud - JupyterLab servisi.

JupyterLab servisi omogućavaju pisanje i izvršavanje programa i analizu podataka u popularnim programskim jezicima poput Pythona, R i Julie. Rad se može obavljati s bilo koje lokacije putem web sučelja brzo, interaktivno i sigurno. Prednost JupyterLab servisa je u brzom pokretanju virtualnog poslužitelja s već unaprijed pripremljenim okruženjem, čime se korisnici ne moraju brinuti o održavanju računalne infrastrukture. Pohrana i dijeljenje podataka moguće je putem sustava PUH koji je uključen u JupyterLab servise.

Trenutačno su dostupni sljedeći JupyterLab servisi:

  • Python
  • Julia
  • R
  • Octavea
  • Bash
  • Markdown

Dodatno, dostupna je i platforma RStudio Server za programski jezik R.

Pogledajte upute za korištenje ove usluge.

Ekran za prijavu JupyterLab servisa


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.