Nove web stranice sustava ISSP i ISAK

13. 12. 2019.

Tim Srca iz Centra za autorizaciju prava objavio je nove web stranice Informacijskog sustava studentskih prava i Informacijskog sustava akademskih kartica ISSP/ISAK.

Nove stranice nude studentima na pregledan način detaljne podatke o studentskom statusu uključivo i povijest studiranja.

Dodatno je istaknuta razina prava na prehranu, raspoloživi saldo, trenutno potrošeni saldo te razlog dodjele odnosno prestanka prava na prehranu.

Ako student posjeduje više studentskih iskaznica, istaknuta je trenutno aktivna iskaznica (student može posjedovati samo jednu iskaznicu s dodijeljenim saldom).

U sučelju je također istaknuta i nadležna ustanova u čiju se referadu studenti trebaju javiti ako primijete netočne podatke u sustavu.

Novost je i pregled svih računa za period od 30 dana gdje studenti mogu vidjeti na koji je način korištena njihova studentska iskaznica. U ovom je pregledu moguće uočiti i eventualnu zloupotrebu iskaznice(što studenti trebaju prijaviti u MZO).

Poboljšavajući korisničko iskustvo ugodnije prikazanim i obogaćenim podacima, nove web stranice ISAK/ISSP time smanjuju broj upita vezanih za studentska prava prema nadležnim referadama, MZO-u ili helpdesku Srca.

Visokim učilištima je omogućen uvid u podatke isključivo vlastitih studenata. MZO uz pravo pristupa podacima svih studenata posjeduje i dodatne statističke izvještaje.

Svi korisnici u sustav se logiraju upotrebom elektroničkog identiteta iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj AAI@EduHr.

Uz sve navedeno ovaj web sadrži i upute za korisnike sučelja ISSP REST API.

Uz navedena poboljšanja sadržaja i strukture weba ISSP/ISAK, tim Srca vodio je računa i o primjeni smjernica za web pristupačnost kako bi u što većoj mjeri zadovoljio potrebe svih korisnika, imajući u vidu i korisnike s oštećenjem vida, sluha, poremećajem koncentracije, motoričkom poteškoćama i drugim vrstama invaliditeta.

Slika zaslona novih web stranica sustava ISSP i ISAK


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.