50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novi broj časopisa CIT

19. 12. 2014.

Objavljen je novi broj časopisa CIT Journal of Computing and Information Technology. Ovaj broj sadrži šest radova znanstvenika iz šest zemalja; radovi su prihvaćeni nakon strogog recenzijskog postupka s najmanje dvije nezavisne recenzije uglednih međunarodnih stručnjaka iz odgovarajućeg područja.

Tema prvog rada je odabir releja za poboljšanje perfomansi suradničkih komunikacijskih sustava, tema drugog rada je prilagodljivo usmjeravanje za mobilne ad hoc mreže, dok je tema trećeg rada novi pristup konstrukciji okvira za opis resursa iz UML dijagrama klasa. Ostala tri rada obuhvaćaju teme od usporednog hiper-heurističnog algoritma, preko poslovnog izvještaja o projektu razvoja softvera, do sustava baziranog na IKT-u koji podržava učenje i prijenos nematerijalnog kulturnog nasljeđa.

Više informacija o časopisu kao i puni tekst članaka možete naći na adresi http://cit.srce.unizg.hr/ te na portalu Hrčak.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.