50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novi broj časopisa CIT

3. 4. 2015.

Objavljen je prvi ovogodišnji broj časopisa CIT Journal of Computing and Information Technology. Radi se o posebnom broju s temom Dolazeće mrežne tehnologije i aplikacije koji sadrži sedam radova od čak 22 autora iz šest zemalja. Radovi su prihvaćeni nakon strogog recenzijskog postupka s najmanje dvije nezavisne recenzije uglednih međunarodnih stručnjaka iz odgovarajućeg područja. Teme prva dva rada su pregled web tehnologija i klasifikacija web aplikacija, dok treći rad opisuje suštinski razvoj weba. Sljedeći rad predstavlja zanimljivu studiju slučaja o primjeni crowdsourcinga. Teme sljedeća dva rada su e-učenje i moderni sustavi za upravljanje udaljenim učenjem. Zadnji rad sumira broj fokusirajući se na budućnost weba. Više informacija o časopisu kao i puni tekst članaka možete naći na adresi http://cit.srce.unizg.hr/ te na portalu Hrčak.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.