Novi ciklus programa obrazovanja edu4IT, Sistemski administrator 1

7. 3. 2016.

Objavljen je raspored održavanja novog ciklusa programa edu4IT. Novi ciklus programa započinje u
utorak, 12. travnja 2016. godine. Prijave su u tijeku i traju do petka, 8. 4. 2016. godine. Program obrazovanja edu4IT namijenjen je IT-djelatnicima u obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama iz sustava visokog obrazovanja, ali i svima onima koji žele svladati osnove administracije operacijskih sustava Windows i Linux na klijentskim računalima i poslužiteljima. Tečajevi u okviru razine Sistemski administrator 1 podijeljeni su u dva područja Windows i Linux. Za oba područja zajednički je prvi, uvodni tečaj „Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja“. Uvodni tečaj

  • Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja – 6 šk. sati

Područje Windows

  • Osnove administracije operacijskog sustava na korisničkom računalu (Windows 8.1.) – 25 šk. sati
  • Osnove administracije operacijskog sustava na poslužitelju (Windows Server 2012 R2) – 25 šk. sati

Područje Linux

  • Osnove administracije operacijskog sustava 1 (Debian GNU/Linux) – 25 šk. sati
  • Osnove administracija operacijskog sustava 2 (Debian GNU/Linux) – 25 šk. sati

Uvodni tečaj održavat će se online putem sustava za e-učenje. Stručni tečajevi, iz područja Windows i Linux, održavat će se u tzv. mješovitom obliku nastave (kombinacija učenja online i u učionici) pri čemu će teorijski dio biti dostupan preko sustava za e-učenje, a praktični dio (vježbe) izvodit će se u kvalitetno opremljenim učionicama Srca pod vodstvom predavača. Očekivano trajanje pojedinog stručnog tečaja je 25 školskih sati, a od toga će 10 do 12 školskih sati nastave biti vježbe.  U online dijelu će polaznicima za sva pitanja biti na raspolaganju mentor i predavač. Nastavni materijali (online sadržaj i priručnici za praktični dio) su na hrvatskom jeziku i izrađeni su u Srcu.  Osim tečajeva predviđene su i ostale aktivnosti kao što su održavanje kratkih online predavanja, mogućnost provjere stečenih znanja kroz ispite i završni zadatak, a rezultat pohađanja i uspješnog završetka čitavog programa je certifikat Srca - Srce Sistemski Administrator 1. Program obrazovanja traje do 21. 7. 2016. godine, a detaljan raspored dostupan je na ovim poveznicama:

Više informacija o programu možete pronaći na edu4IT web-stranici, a svoja pitanja možete uputiti putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr.

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.