Novi ciklus programa obrazovanja edu4IT, Sistemski administrator 1

3. 7. 2019.

Objavljen je raspored održavanja novog ciklusa programa edu4IT. Novi ciklus programa započinje u utorak, 24. 9. 2019. godine. Prijave su u tijeku. Program obrazovanja edu4IT namijenjen je IT-djelatnicima u obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama iz sustava visokog obrazovanja, ali i svima onima koji žele svladati osnove administracije operacijskih sustava Windows i Linux na klijentskim računalima i poslužiteljima. Tečajevi u okviru razine Sistemski administrator 1 podijeljeni su u dva područja Windows i Linux. Za oba područja zajednički je prvi, uvodni tečaj „Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja“.

Uvodni tečaj
Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja – 6 šk. sati

Područje Windows
Osnove administracije operacijskog sustava na korisničkom računalu (Windows 10) – 25 šk. sati
Osnove administracije operacijskog sustava na poslužitelju (Windows Server) – 25 šk. sati

Područje Linux
Osnove administracije operacijskog sustava 1 (Debian 9) – 25 šk. sati
Osnove administracija operacijskog sustava 2 (Debian 9) – 25 šk. sati

Uvodni tečaj održava se online putem sustava za e-učenje. Stručni tečajevi, iz područja Windows i Linux, održavaju se u tzv. mješovitom obliku nastave (kombinacija učenja online i u učionici) pri čemu je teorijski dio dostupan preko sustava za e-učenje, a praktični dio (vježbe) izvode se u kvalitetno opremljenim učionicama Srca pod vodstvom predavača. Očekivano trajanje pojedinog stručnog tečaja je 25 školskih sati, a od toga su 10 do 12 školskih sati nastave praktične vježbe. U online dijelu su polaznicima za sva pitanja na raspolaganju mentor i predavač.

Nastavni materijali (online sadržaj i priručnici za praktični dio) su na hrvatskom jeziku i izrađeni su u Srcu.  

Osim tečajeva predviđene su i ostale aktivnosti kao što su održavanje kratkih online predavanja,mogućnost provjere stečenih znanja kroz ispite i završni zadatak, a rezultat pohađanja i uspješnog završetka čitavog programa je certifikat Srca - Srce Sistemski Administrator 1.

Više informacija o programu možete pronaći na edu4IT web-stranici, a svoja pitanja možete uputiti putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.