Novi dizajn login sučelja sustava AAI@EduHr

28. 7. 2020.

Tim Srca unaprijedio je funkcionalnost sučelja za prijavu kao i središnjeg sučelja za promjenu zaporke u sustavu AAI@EduHr novim izgledom koji je u skladu s preporukama za osiguravanje digitalne pristupačnosti. Novi dizajn sučelja će krajnjim korisnicima biti vidljiv od 30. srpnja 2020. 

Sučelje je zamišljeno i ostvareno tako da, osim što donosi nešto moderniji izgled, zadržava i stara svojstva prepoznatljivosti prethodnog sučelja na koje su korisnici navikli.

Slika zaslona novog dizajna login sučelja sustava AAI@EDUHR

Sustav elektroničkih identiteta AAI@EduHr kojeg koordinira i čije središnje servise održava Sveučilišni računski centar (Srce) je Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. To je infrastrukturni, posrednički sustav čija je temeljna zadaća omogućiti sigurno, pouzdano i efikasno upravljanje elektroničkim identitetima te njihovu uporabu za pristup mrežnim i mrežom dostupnim resursima.

U sustavu je trenutno ukupno 971.458 elektroničkih identiteta koje je krajnjim korisnicima izdalo ukupno 238 matičnih ustanova, a za pristup ga koriste ukupno 822 različite usluge. Tim Srca konstantno radi na unapređenju cjelokupnog sustava pridajući posebnu pažnju njegovoj robusnosti i sigurnosti.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.