Novi eduroam portal

18. 1. 2019.

S ciljem unapređenja usluge eduroam, tim Srca izradio je portal na adresi https://status.eduroam.hr namijenjen kako davateljima usluge i matičnim ustanovama tako i krajnjim korisnicima usluge.

Putem portala povezani su svi elementi nadzora usluge, od provjere rada središnjih poslužitelja pa do davatelja usluge i matičnih ustanova, te izrađeni cjeloviti izvještaji za pojedine kategorije korisnika. Krajnji korisnik tako dobiva objedinjeni prikaz stanja usluge iz njegove perspektive kao i odgovor na pitanje zašto mu na nekoj lokaciji ne radi usluga eduroam.

Elementi portala status.eduroam.hr dostupni su i kroz web sjedište usluge www.eduroam.hr. Uz portal unaprijeđeno je i obavještavanje korisnika slanjem elektroničke pošte o stanju i korištenju usluge administratorima davatelja usluga i matičnih ustanova.


Izdvojena događanja Srca

velj 22

„Office 365 - kako nam je promijenio život u osam godina“

velj 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 25. 2. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

Ožu 04

I ove godine obilježavamo Tjedan otvorenog obrazovanja od 4. - 8. ožujka 2019. godine, a posebno izdvajamo okrugli stol 7. ožujka na koji su pozvani svi zainteresirani.

Ožu 18

Pohađanjem ovog tečaja steknite znanja i vještine uporabe jezika R za analizu i vizualizaciju podataka. Tečaj počinje u ponedjeljak, 18.3.2019. u 9:00 sati.

Ožu 25

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 25. 3. 2019. su u tijeku.