Novi eduroam portal

18. 1. 2019.

S ciljem unapređenja usluge eduroam, tim Srca izradio je portal na adresi https://status.eduroam.hr namijenjen kako davateljima usluge i matičnim ustanovama tako i krajnjim korisnicima usluge.

Putem portala povezani su svi elementi nadzora usluge, od provjere rada središnjih poslužitelja pa do davatelja usluge i matičnih ustanova, te izrađeni cjeloviti izvještaji za pojedine kategorije korisnika. Krajnji korisnik tako dobiva objedinjeni prikaz stanja usluge iz njegove perspektive kao i odgovor na pitanje zašto mu na nekoj lokaciji ne radi usluga eduroam.

Elementi portala status.eduroam.hr dostupni su i kroz web sjedište usluge www.eduroam.hr. Uz portal unaprijeđeno je i obavještavanje korisnika slanjem elektroničke pošte o stanju i korištenju usluge administratorima davatelja usluga i matičnih ustanova.


Izdvojena događanja Srca

sij 24

„Napredno SIEM rješenje i zaštita IT infrastrukture pomoću Azure Sentinela“

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku. 

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.