Novi eduroam portal

18. 1. 2019.

S ciljem unapređenja usluge eduroam, tim Srca izradio je portal na adresi https://status.eduroam.hr namijenjen kako davateljima usluge i matičnim ustanovama tako i krajnjim korisnicima usluge.

Putem portala povezani su svi elementi nadzora usluge, od provjere rada središnjih poslužitelja pa do davatelja usluge i matičnih ustanova, te izrađeni cjeloviti izvještaji za pojedine kategorije korisnika. Krajnji korisnik tako dobiva objedinjeni prikaz stanja usluge iz njegove perspektive kao i odgovor na pitanje zašto mu na nekoj lokaciji ne radi usluga eduroam.

Elementi portala status.eduroam.hr dostupni su i kroz web sjedište usluge www.eduroam.hr. Uz portal unaprijeđeno je i obavještavanje korisnika slanjem elektroničke pošte o stanju i korištenju usluge administratorima davatelja usluga i matičnih ustanova.


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.