Novi eduroam portal

18. 1. 2019.

S ciljem unapređenja usluge eduroam, tim Srca izradio je portal na adresi https://status.eduroam.hr namijenjen kako davateljima usluge i matičnim ustanovama tako i krajnjim korisnicima usluge.

Putem portala povezani su svi elementi nadzora usluge, od provjere rada središnjih poslužitelja pa do davatelja usluge i matičnih ustanova, te izrađeni cjeloviti izvještaji za pojedine kategorije korisnika. Krajnji korisnik tako dobiva objedinjeni prikaz stanja usluge iz njegove perspektive kao i odgovor na pitanje zašto mu na nekoj lokaciji ne radi usluga eduroam.

Elementi portala status.eduroam.hr dostupni su i kroz web sjedište usluge www.eduroam.hr. Uz portal unaprijeđeno je i obavještavanje korisnika slanjem elektroničke pošte o stanju i korištenju usluge administratorima davatelja usluga i matičnih ustanova.


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

lis 18

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 18. 10. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackaton održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.