50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novi ISVU web modul Visoka učilišta dostupan za korištenje

8. 7. 2020.

Nova funkcionalnost u okviru Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) omogućava pregled podataka visokih učilišta.

Prikazani podaci dostupni su široj javnosti i grupirani su u nekoliko kategorija, a pojedino visoko učilište može odrediti koje će kategorije podataka biti prikazane.

Početne stranice ovog novog ISVU modula nude pregled visokih učilišta prema vrsti (sveučilišta, veleučilišta, visoke škole) i mjestu, te pregled sastavnica sveučilišta.

Modul sadrži  i osnovne podatke svakog visokog učilišta u ISVU koji uključuju adresu, telefonski broj, fax, e-mail i URL.

Za svako visoko učilište dostupan je prikaz nastavnog programa pojedinog studija. Moguće je pretraživati studije po akademskoj godini, razini i izvedbi. Ovaj dio sustava može pomoći studentima i onima koji će to tek postati kod odabira ustanove i smjera kojim će ući u svijet visokog obrazovanja. Prikazani su obavezni i izborni predmeti svakog elementa strukture studija za koje je visoko učilište definiralo podatke.

Akademski kalendar daje uvid u datume održavanja nastave na visokom učilištu, dane upisa, neradne dane, održavanja ankete i mnoge druge. Ova funkcionalnost, osim studentima, pomaže i nastavnicima i široj javnosti kod organizacije raznih događaja i planiranja aktivnosti.

Nadalje, za svako visoko učilište prikazuje se i organizacijska struktura, hijerarhija odjela, zavoda i katedri. Također, ukoliko neka jedinica visokog učilišta ima svoju web adresu, iz ove stranice će se moći doći do nje.

Omogućen je i pregled svih nastavnika i suradnika na visokom učilištu koji su u određenoj akademskoj godini bili u ulozi nositelja ili izvođača nekog predmeta. Odabirom nastavnika iz liste prikazat će se svi predmeti u kojima je on bio u tim ulogama.

Do prikaza detalja predmeta dolazi se iz nastavnog programa pojedinih studija ili iz ranije spomenute liste predmeta nastavnika. Ovdje se mogu vidjeti nositelji, izvođači, opisi predmeta, literatura, preduvjeti za upis i polaganje predmeta, ishodi učenja i jezik izvođenja nastave.

Modul je u potpunosti prilagođen pravilima web pristupačnosti i aktualnim uređajima, od pametnih telefona i tableta do desktop računala.

Informacijski Sustav Visokih Učilišta: Pregled podataka


Izdvojena događanja Srca

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.