Novi online tečaj "Izrada i implementacija multimedijalnog sadržaja u e-kolegijima"

3. 12. 2019.

Centar za e-učenje pripremio je novi online tečaj „Izrada multimedijalnog sadržaja u e-kolegijima“. Izrada i implementacija multimedijalnog sadržaja u online nastavi može biti veliki izazov nastavnicima kako zbog same izrade takvih sadržaja, odabira i rada s pojedinim alatom, tako i zbog implementacije izrađenih sadržaja u nastavni proces.

U ovom su tečaju predstavljeni neki od alata pomoću kojih je moguće izraditi digitalne slike, audio i video zapise te animacije. Osim izrade multimedijalnih sadržaja dani su primjeri i prijedlozi kako ih integrirati u nastavni proces. Poseban je naglasak na implementaciji multimedijalnih sadržaja u sustavu Moodle.

Svi alati predstavljeni u ovom tečaju su besplatni i dostupni korisnicima za preuzimanje i uporabu (Gimp, Audacity, Jing…).

Polaznici tečaju mogu pristupiti bilo kada, a za uspješan završetak tečaja dodjeljuju se certifikat i značka.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/ uz prijavu sa elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr.


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 6. 12. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

pro 06

Tijekom jednodnevnog predavanja upoznajte Drupal iz perspektive programera. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.  

pro 07

Ako se želite naučiti služiti programom Word i uspješno pisati i uređivati svoje svakodnevne dokumente, prijavite se na tečaj koji započinje u subotu, 7. 12. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

pro 09

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na tečaj koji započinje u ponedjeljak, 9. 12. 2019. u 17:30 sati. Prijave su u tijeku!

pro 13

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 13. 12.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!