Novi programi osposobljavanja i usavršavanja

31. 1. 2012.

Srce u ožujku započinje s održavanjem verificiranih programa osposobljavanja i usavršavanja za operatere i specijaliste uredske primjene računala.

Slijedeći iskazano zanimanje i želje polaznika tečajeva Srce je odlučilo proširiti svoju uslugu verificiranim programima osposobljavanja i usavršavanja s upisom u radnu knjižicu.

Prvi verificirani programi osposobljavanja i usavršavanja dostupni u Srcu su Program osposobljavanja za poslove operatera uredske primjene računala i Program usavršavanja za poslove specijalista uredske primjene računala. Nastava počinje 12. ožujka, a upisi su u tijeku.

Program osposobljavanja za poslove operatera uredske primjene računala traje 120 nastavnih sati i namijenjen je polaznicima bez prethodnih znanja i kvalifikacija, koji se žele osposobiti za samostalno služenje računalom i Internetom te za rad s uredskim alatima za obradu teksta i tabličnih kalkulacija.

Program usavršavanja za poslove specijalista uredske primjene računala traje 180 nastavnih sati i namijenjen je polaznicima sa završenom srednjom školom koji se žele usavršiti za napredno služenje računalom, Internetom i svim standardnim uredskim alatima.

Oba se obrazovna programa održavaju u skladu s verificiranim nastavnim planom i programom u suvremeno opremljenim informatičkim učionicama, a predavači su informatički stručnjaci školovani za rad s odraslima. Po završetku nastave i uspješno položenom završnom ispitu polaznici stječu uvjerenje temeljem kojeg novo zvanje mogu upisati u radnu knjižicu.

Oba su programa usko povezana i s programom ECDL. U nastavi se koriste nastavni materijali certificirani prema standardu ECDL, a polaznicima je omogućeno da bez dodatnih troškova polažu ispite i steknu diplomu ECDL (ECDL Start ili ECDL Osnovni, ovisno o odabranom programu) – međunarodno priznatu potvrdu o stečenim znanjima i vještinama iz uporabe računala i Interneta, a koju prilikom zapošljavanja sve više traže poslodavci u Hrvatskoj.

Dodatne informacije o navedenim programima mogu se dobiti putem elektroničke pošte (pou [at] srce.hr) ili pročitati na stranici Programa osposobljavanja i usavršavanja.

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.