50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novi tečaj o programiranju

15. 1. 2021.

Od ovog mjeseca ponuda osnovnih tečajeva bogatija je za novi tečaj o programiranju pod nazivom "Objektno orijentirano programiranje u Javi".

Na ovom se tečaju polaznici upoznaju s konceptima objektno orijentiranog programiranja kroz rad u programskom jeziku Java. Kroz tečaj će se polaznici uvesti u Javu kao jezik, strojno neovisnu platformu i ekosustav, a kroz primjere u Javi obradit će se temeljna načela objektnog programiranja kao što su klase i objekti, enkapsulacija, apstrakcija, nasljeđivanja, sučelja i polimorfizam. Također će se obraditi slikovni obrasci kao koncept isprobanog rješenja za razred čestih problema u razvoju programa.

Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici će razumjeti koncepte objektno orijentiranog programiranja te će moći pisati vlastite programe koristeći programski jezik Java. Polaznici će biti u stanju primijeniti temeljna načela oblikovanja na nove i postojeće programske sustave koristeći oblikovne obrasce, a naučene koncepte moći će primijeniti u radu s drugim programskim jezicima.

Preduvjet za razumijevanje sadržaja ovog tečaja je poznavanje rada na računalu i poznavanje osnova programiranja u nekom od programskih jezika (npr. C/C++ ili Python).

Tečaj traje 20 školskih sati, a njegovo prvo održavanje planirano je u razdoblju od 25. do 29. siječnja 2021. (ponedjeljak - petak), svaki dan od 16:30 do 20 sati. Tečaj će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača (putem sustava za webinare). Prijava na tečaj obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve Srca.

Više informacija o tečaju možete pronaći na stranici s opisom tečaja, a za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese edu@srce.hr.

Opis i prijava na tečaj Objektno orijentirano programiranje u Javi


Izdvojena događanja Srca

Ožu 08

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. 3. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 10

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 10. 3. 2021. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

Ožu 22

Pohađanjem ovog tečaja steknite znanja i vještine uporabe jezika R za analizu i vizualizaciju podataka. Tečaj počinje u ponedjeljak, 22. 3. 2021. u 13:00 sati.