50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novi tečaj o programiranju

15. 1. 2021.

Od ovog mjeseca ponuda osnovnih tečajeva bogatija je za novi tečaj o programiranju pod nazivom "Objektno orijentirano programiranje u Javi".

Na ovom se tečaju polaznici upoznaju s konceptima objektno orijentiranog programiranja kroz rad u programskom jeziku Java. Kroz tečaj će se polaznici uvesti u Javu kao jezik, strojno neovisnu platformu i ekosustav, a kroz primjere u Javi obradit će se temeljna načela objektnog programiranja kao što su klase i objekti, enkapsulacija, apstrakcija, nasljeđivanja, sučelja i polimorfizam. Također će se obraditi slikovni obrasci kao koncept isprobanog rješenja za razred čestih problema u razvoju programa.

Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici će razumjeti koncepte objektno orijentiranog programiranja te će moći pisati vlastite programe koristeći programski jezik Java. Polaznici će biti u stanju primijeniti temeljna načela oblikovanja na nove i postojeće programske sustave koristeći oblikovne obrasce, a naučene koncepte moći će primijeniti u radu s drugim programskim jezicima.

Preduvjet za razumijevanje sadržaja ovog tečaja je poznavanje rada na računalu i poznavanje osnova programiranja u nekom od programskih jezika (npr. C/C++ ili Python).

Tečaj traje 20 školskih sati, a njegovo prvo održavanje planirano je u razdoblju od 25. do 29. siječnja 2021. (ponedjeljak - petak), svaki dan od 16:30 do 20 sati. Tečaj će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača (putem sustava za webinare). Prijava na tečaj obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve Srca.

Više informacija o tečaju možete pronaći na stranici s opisom tečaja, a za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese edu@srce.hr.

Opis i prijava na tečaj Objektno orijentirano programiranje u Javi


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.