Novi tečaj "Osnove programiranja u R-u"

22. 3. 2018.

Od ožujka ponudi tečajeva iz područja statistike i uporabe jezika R pridružuje se novi tečaj naziva "Osnove programiranja u R-u". R je jezik i okruženje za analizu i vizualizaciju podataka.

U ovom tečaju polaznici će dobiti uvid u osnovne elemente jezika R uz obrazloženje njihovih specifičnosti u odnosu na druge programske jezike. Posebna pažnja posvećena je principima vektorizacije i recikliranja, te različitim načinima korištenja indeksnih vektora za učinkovito upravljanje skupovima podataka. Polaznici će se upoznati i s funkcionalnom orijentiranošću jezika R i njezinim učinkovitim korištenjem u pisanju vlastitoga programskog kôda. Kroz tečaj će se obraditi i različite vrste funkcija, načini stvaranja vlastitih funkcija te ponuditi savjeti o tome kako izbjeći klasične zamke prilikom pisanja programskoga kôda u R-u te naposlijetku dati kratki osvrt na neke od popularnijih dodatnih paketa jezika R koji omogućuju pisanje čistoga, jednostavnog i preglednog programskog kôda.

Preduvjet za pohađanje ovog tečaja je poznavanje tema iz tečaja "Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka". Svima koji se po prvi puta susreću s jezikom R preporučujemo besplatni online tečaj "Zašto učiti R?" dostupan preko sustava za e-učenje.

Tečaj traje 12 školskih sati i održava se tri dana. Početak prvog održavanja ovog tečaja bit će u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u 9 sati.

Više informacija o tečaju moguće je pronaći na stranici o tečaju, a za dodatne informacije možete nam poslati upit na adresu edu [at] srce.hr.

 


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 9.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.