Novi tečaj "Osnove programiranja u R-u"

22. 3. 2018.

Od ožujka ponudi tečajeva iz područja statistike i uporabe jezika R pridružuje se novi tečaj naziva "Osnove programiranja u R-u". R je jezik i okruženje za analizu i vizualizaciju podataka.

U ovom tečaju polaznici će dobiti uvid u osnovne elemente jezika R uz obrazloženje njihovih specifičnosti u odnosu na druge programske jezike. Posebna pažnja posvećena je principima vektorizacije i recikliranja, te različitim načinima korištenja indeksnih vektora za učinkovito upravljanje skupovima podataka. Polaznici će se upoznati i s funkcionalnom orijentiranošću jezika R i njezinim učinkovitim korištenjem u pisanju vlastitoga programskog kôda. Kroz tečaj će se obraditi i različite vrste funkcija, načini stvaranja vlastitih funkcija te ponuditi savjeti o tome kako izbjeći klasične zamke prilikom pisanja programskoga kôda u R-u te naposlijetku dati kratki osvrt na neke od popularnijih dodatnih paketa jezika R koji omogućuju pisanje čistoga, jednostavnog i preglednog programskog kôda.

Preduvjet za pohađanje ovog tečaja je poznavanje tema iz tečaja "Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka". Svima koji se po prvi puta susreću s jezikom R preporučujemo besplatni online tečaj "Zašto učiti R?" dostupan preko sustava za e-učenje.

Tečaj traje 12 školskih sati i održava se tri dana. Početak prvog održavanja ovog tečaja bit će u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. u 9 sati.

Više informacija o tečaju moguće je pronaći na stranici o tečaju, a za dodatne informacije možete nam poslati upit na adresu edu [at] srce.hr.

 


Izdvojena događanja Srca

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku. 

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.