Novi tečaj SAS ODS i ODS grafika

5. 1. 2015.

Obrazovni programi u području statistike od ove su akademske godine bogatiji za novi tečaj “SAS ODS i ODS grafika (S320)“, realiziran zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji SAS Institutea i Srca. Osim kvalitetnih numeričkih rezultata dobivenih primjenom sofisticiranih metoda sadržanih u SAS-u i obogaćenih vizualizacijom podataka / modela / rezultata, neosporna je činjenica da mogućnost istovremenog, direktnog prikaza i/ili pohranjivanja grafičkih i numeričkih rezultata u razne izlazne formate/datoteke: HTML, RTF, PDF, PPT, XML, LaTeX, SAS i dr., uz korištenje raznih stilova za potpunu kontrolu izgleda, veličine i poretka elemenata, povećava privlačnost prikaza, što nerijetko rezultira povećanim interesom, boljim razumijevanjem i boljom interpretacijom dobivenih rezultata. Polaznici tečaja (koji je namijenjen članovima akademske i istraživačke zajednice) naučit će kako se uporabom ODS (Output Delivery System) tehnike različiti SAS rezultati: grafovi, tablice, izvještaji i dr. pohranjuju u gore navedene formate/datoteke, uz uporabu različitih stilova. Nadalje, u tečaju se obrađuje i netradicionalna, ODS grafika koja je uključena u SAS/BASE modul, što SAS korisnicima koji nemaju licenciran SAS/GRAPH modul omogućuje uporabu visokorezolutne grafike. Tečaj se izvodi prema dijelovima originalnih materijala sljedećih tečajeva SAS Institute-a:
1. ODS Graphics: Essentials  
2. SAS Report Writing 1: Essentials
3. Exporting SAS Data Sets and Creating ODS Files for Microsoft Excel 
(priručnici: 1166 str., na engleskom jeziku; SAS primjeri: 648 programa) dobivenih od SAS Institute-a, na čemu im zahvaljujemo. Navedeni materijali su polaznicima tečaja na raspolaganju za fotokopiranje.

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.