Novi tečaj Srca - Osnove rada u ISVU-u

9. 12. 2022.

Srce je izradilo prvi online tečaj za samostalno učenje iz područja ISVU-a, pod nazivom Osnove rada u ISVU-u, koji je dostupan na portalu obrazovnih programa Srca, u kategoriji Osnove uporabe računala i interneta.

Tečaj je namijenjen korisnicima Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) koji se prvi put susreću s ISVU modulima. Polaznici će se upoznati s osnovama rada u samostojećim modulima ISVU-a, koje su univerzalne za module poput “Studiji i studenti”, “Ispiti” i sl.

Sadržajno se tečaj sastoji od tri cjeline:

  • Osnovni postupci u aplikaciji
  • Osnovni postupci nad podacima
  • Pomoćni postupci nad podacima.

Tečaj mogu upisati svi zainteresirani jer se od polaznika ne zahtijevaju posebna predznanja i vještine. Polaznici će se kroz teoriju i praktične primjere upoznati s načinom rada u ISVU modulima. Nakon uspješnog dovršetka tečaja, korisnici će moći samostalno pokrenuti aplikaciju, ovladati osnovama rada u aplikaciji, naučiti kako funkcionira rad s prozorima i okvirima te koristiti osnovne i pomoćne postupke nad podacima.

Upis i trajanje tečaja nisu vremenski ograničeni te polaznici tečaj mogu pohađati vlastitim tempom. Sve cjeline tečaja istovremeno su otvorene, a polaznici mogu prolaziti kroz sve cjeline tečaja redom ili pregledati samo dijelove tečaja koji ih zanimaju.

Polaznicima koji su tečaj pregledali u cijelosti i prošli sve provjere znanja dodjeljuje se potvrda o završenom tečaju i digitalna značka.

Tečaj je besplatan i dostupan za pohađanje putem sustava za online tečajeve Srca.

Ilustracija iz tečaja Osnove rada u ISVU-u


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.