Novi tečajevi na ljetnom rasporedu

27. 6. 2016.

Na rasporedu tečajeva koji će se održavati tijekom ljeta, nalaze se i neki novi koji će biti zanimljivi onima koji žele naučiti osnove HTML-a ili se žele naučiti koristiti besplatnim programom za rad s vektorskom grafikom Inkscape.

Radionica "Inkscape ili vektorska grafika za svakoga (Inkscape 0.91)" traje pet školskih sati i na rasporedu je u ponedjeljak, 11. srpnja 2016. godine, od 9 sati. Na ovoj radionici polaznici će upoznati radni prostor programa Inkscape, naučit će raditi s osnovnim grafičkim objektima i njihovim mogućnostima, upoznati će se s mogućnostima rada s putanjama, slojevima i tekstom te naučiti precrtavati slike i dodatno doraditi grafiku Radionica je namijenjena isključivo polaznicima iz akademske zajednice (studentima, nastavnicima i djelatnicima visokih učilišta te javnih znanstvenih instituta) i besplatna je, a više informacija o tečaju nalazi se na stranici radionice Inkscape ili vektorska grafika za svakoga.

Tečaj "Uvod u HTML" traje 12 školskih sati, a održavat će se u terminu od 13. do 15. srpnja 2016. godine, od 13 sati. Na ovom tečaju polaznici će naučiti osmisliti informacijsku strukturu jednostavne web-stranice, izraditi web-stranicu pomoću HTML elemenata i popuniti je tekstom, popisima, linkovima, slikama, multimedijskim datotekama, tablicama, obrascima ili dijelovima vanjskih stranica. Dodatno, polaznici će naučiti kako oblikovati web-stranicu strukturalnim elementima i uključivanjem postojećeg CSS-koda u HTML-kod. Ovaj je tečaj namijenjen svima zainteresiranima, a polaznici iz akademske zajednice mogu ga pohađati besplatno. Više informacija o tečaju nalazi se na stranici tečaja Uvod u HTML.

Pozivamo vas da ljeto koje dolazi iskoristite za stjecanje novih znanja te da se za pohađanje prijavite putem sustava za prijavu na tečajeve.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite putem adrese edu [at] srce.hr.


Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.