50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Novosti 84 - obilježavamo 50 godina Srca

21. 4. 2021.

Srce novosti br. 84 u elektroničkom obliku (PDF, 4 MB) Novi broj Srce novosti (PDF, 4 MB) u potpunosti je posvećen obilježavanju 50 godina rada i djelovanja Srca.

Iz slavljeničkog, 84. broja Srce novosti izdvajamo:

  • Mostovi suradnje, otvorenost, inovativnost, kvaliteta i pouzdanost, piše: Ivan Marić, novi ravnatelj Srca

O Srcu iz pera partnera i suradnika:

  • Izuzetno je važan strateški i održiv pristup izgradnji e-infrastrukture i digitalnih usluga, piše: prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
  • Važan je utjecaj projekta HR-ZOO na uštede sveučilišta i sastavnica, piše: prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu
  • Srce − ključan partner u akademskoj zajednici, pišu: prof. dr. sc. Duško Pavletić, dekan i izv. prof. dr. sc. Ivan Štajduhar, prodekan za poslovne odnose, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci
  • Srce − lider razvoja akademske infrastrukture i servisa, piše: prof. dr. sc. Drago Žagar, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku
  • Suradnja sa Srcem za nas je od vitalne važnosti, piše: prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
  • Prepoznate su usluge Srca za zajednicu, piše: prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru
  • Pogledajte tko nam je sve čestitao 50. rođendan i pročitajte "Kako se mijenjao računalni svijet u 50 godina Srca.

U najavi stručne konferencije Srca Srce DEI 2021 koja je ujedno i konferencija projekta HR-ZOO izdvajamo:

  • Srce DEI 2021 – pozvano predavanje: Prioritet je omogućavanje djelotvornijeg upravljanja procesima mobilnosti, piše: João Bacelar, izvršni direktor European University Foundationa, a razgovor vodio: mr. sc. Miroslav Milinović, pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu.

Ostale zanimljive tekstove i razgovore koje smo vam pripremili u slavljeničkom broju potražite u online izdanju Srce novosti (PDF, 4 MB).

 

AKO ŽELITE PRIMATI SRCE NOVOSTI, MOLIMO VAS DA TO POTVRDITE OVDJE.

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.