50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

O učenju na daljinu u visokom obrazovanju u tjednoj emisiji Sveučilišni Zagreb

15. 4. 2020.

Sveučilišni Zagreb je polusatna tjedna emisija koja u koprodukciji sa Sveučilištem u Zagrebu prati važna događanja na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

Tema emisije ovaj tjedan bila je učenje na daljinu u visokom obrazovanju. Voditelj emisije prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga emisiju je posvetio održavanju nastave na visokom učilištima i svim izazovima s kojima se održavanje kompleksne sveučilišne nastave susreće u ovim izazovnim vremenima. Glavna gošća emisije bila je dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima, koja je predstavila višegodišnji rad Centra za e-učenje formiranog u Srcu 2007. godine, čija su infrastruktura i bogata iskustva iz ovog područja omogućila da se za veliki broj fakulteta nastava ne prekine upravo u ovim vremenima pandemije COVID-19. O infrastrukturi Srca u kraćem je prilogu govorio i ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić.


Izdvojena događanja Srca

sij 25

Želite li se upoznati s upoznati s konceptima objektno orijentiranog programiranja kroz rad u programskom jeziku Java? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 25. 1. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

sij 27

U prvom tečaju Linux akademije upoznajte se s administracijom Linux poslužitelja. Online tečaj uz vodstvo predavača počinje 27. 1. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.