50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Obilježavanje Tjedna otvorenog obrazovanja 2021.

24. 2. 2021.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Srce ove godine organizira online raspravu pod nazivom „Razgovarajmo otvoreno: Kako potaknuti otvorene obrazovne prakse u visokom obrazovanju?“.

Online rasprava će se održati u srijedu, 3. ožujka 2021. s početkom u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno visokoškolske nastavnike da nam se pridruže u raspravi. Tema rasprave bit će primjena otvorenih obrazovnih praksi u visokom obrazovanju, a kroz vođeni skupni intervju zajedno ćemo razmotriti u kojoj mjeri su nastavnici upoznati s idejom otvorenosti obrazovnih materijala, koje su njihove potrebe i u kojoj im mjeri može Srce pomoći u pripremi, pohrani i većoj dostupnosti otvorenih obrazovnih materijala te boljoj povezanosti s zajednicom.

Više informacija o ovom događaju i načinu prijave možete saznati na našoj web stranici.

Tjedan otvorenog obrazovanja je međunarodna inicijativa koja se globalno obilježava u ožujku svake godine s ciljem podizanja svijesti o otvorenosti i promoviranja pozitivnog utjecaja otvorenog obrazovanja na učenje i podučavanje u cijelom svijetu, a ove godine se obilježava od 1. do 5. ožujka. Srce već dugi niz godina potiče načela otvorenog pristupa, a ovim putem želi dodatno potaknuti svijest o važnosti otvorenog obrazovanja s naglaskom na korištenje, pripremu i prilagođavanje obrazovnih materijala zajednici korisnika kojoj su materijali namijenjeni.

Prijava na online raspravu

 


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.