Obilježavanje Tjedna otvorenog obrazovanja 2021.

24. 2. 2021.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Srce ove godine organizira online raspravu pod nazivom „Razgovarajmo otvoreno: Kako potaknuti otvorene obrazovne prakse u visokom obrazovanju?“.

Online rasprava će se održati u srijedu, 3. ožujka 2021. s početkom u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno visokoškolske nastavnike da nam se pridruže u raspravi. Tema rasprave bit će primjena otvorenih obrazovnih praksi u visokom obrazovanju, a kroz vođeni skupni intervju zajedno ćemo razmotriti u kojoj mjeri su nastavnici upoznati s idejom otvorenosti obrazovnih materijala, koje su njihove potrebe i u kojoj im mjeri može Srce pomoći u pripremi, pohrani i većoj dostupnosti otvorenih obrazovnih materijala te boljoj povezanosti s zajednicom.

Više informacija o ovom događaju i načinu prijave možete saznati na našoj web stranici.

Tjedan otvorenog obrazovanja je međunarodna inicijativa koja se globalno obilježava u ožujku svake godine s ciljem podizanja svijesti o otvorenosti i promoviranja pozitivnog utjecaja otvorenog obrazovanja na učenje i podučavanje u cijelom svijetu, a ove godine se obilježava od 1. do 5. ožujka. Srce već dugi niz godina potiče načela otvorenog pristupa, a ovim putem želi dodatno potaknuti svijest o važnosti otvorenog obrazovanja s naglaskom na korištenje, pripremu i prilagođavanje obrazovnih materijala zajednici korisnika kojoj su materijali namijenjeni.

Prijava na online raspravu

 


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.