50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Obilježavanje Tjedna otvorenog obrazovanja 2021.

24. 2. 2021.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Srce ove godine organizira online raspravu pod nazivom „Razgovarajmo otvoreno: Kako potaknuti otvorene obrazovne prakse u visokom obrazovanju?“.

Online rasprava će se održati u srijedu, 3. ožujka 2021. s početkom u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno visokoškolske nastavnike da nam se pridruže u raspravi. Tema rasprave bit će primjena otvorenih obrazovnih praksi u visokom obrazovanju, a kroz vođeni skupni intervju zajedno ćemo razmotriti u kojoj mjeri su nastavnici upoznati s idejom otvorenosti obrazovnih materijala, koje su njihove potrebe i u kojoj im mjeri može Srce pomoći u pripremi, pohrani i većoj dostupnosti otvorenih obrazovnih materijala te boljoj povezanosti s zajednicom.

Više informacija o ovom događaju i načinu prijave možete saznati na našoj web stranici.

Tjedan otvorenog obrazovanja je međunarodna inicijativa koja se globalno obilježava u ožujku svake godine s ciljem podizanja svijesti o otvorenosti i promoviranja pozitivnog utjecaja otvorenog obrazovanja na učenje i podučavanje u cijelom svijetu, a ove godine se obilježava od 1. do 5. ožujka. Srce već dugi niz godina potiče načela otvorenog pristupa, a ovim putem želi dodatno potaknuti svijest o važnosti otvorenog obrazovanja s naglaskom na korištenje, pripremu i prilagođavanje obrazovnih materijala zajednici korisnika kojoj su materijali namijenjeni.

Prijava na online raspravu

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.