Obilježen Dan e-učenja i 12. obljetnica Centra za e-učenje Srca

13. 12. 2019.

U Srcu je u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine obilježen Dan e-učenja i 12. obljetnica Centra za e-učenje Srca.

Na samom početku ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić pozdravio je uzvanike te čestitao Centru za e-učenje obljetnicu djelovanja. Nakon pozdravnog govora pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima te voditeljica Centra za e-učenja Srca Sandra Kučina Softić održala je predavanje na temu „Stanje i trendovi u e-učenju u Europi“.

Ove godine na Danu e-učenja fakulteti su predstavili kako su implementirali e-učenje na svojoj sastavnici te jedan e-kolegij kao primjer dobre prakse. Ove godine predstavili su se: Fakultet organizacije i informatikeAgronomski fakultetTekstilno-tehnološki fakultet i Učiteljski fakultet.

Dan e-učenja je već tradicionalno događanje Srca koje se održava sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Centar za e-učenje Srca već dvanaest godina aktivno i predano radi na osiguravanju kvalitete i dostupnosti tehnologija e-učenja te doprinosi korisnicima, posebno nastavnicima. Danas Centar za e-učenje djeluje kao nacionalni centar za ustanove u sustavu visokog obrazovanja. Na sustavu Merlin samo za ovu akademsku godinu otvoreno je preko 12.600 e-kolegija, a sustav koristi preko 5.000 nastavnika i 55.000 studenata sa 108 ustanova iz sustava visokog obrazovanja.

Prezentacije i snimke predstavljenih e-kolegija kao i galerija slika dostupni su na stranicama Srca za Dan e-učenja 2019.

ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić pozdravlja okupljene

Slika: ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić pozdravlja okupljene


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.