Obilježen Tjedan otvorenog obrazovanja 2019

8. 3. 2019.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Srce ove godine u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca te Nacionalnom koalicijom za digitalne vještine i radna mjesta organizira okrugli stol pod nazivom „Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“.

Okrugli stol će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u Srcu.

Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca te Nacionalnom koalicijom za digitalne vještine i radna mjesta, organizacijom okruglog stola pod nazivom „Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“ uključio se u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, koji se ove godine obilježava od 4. do 8. ožujka, u cijelom svijetu. Cilj Tjedna otvorenog obrazovanja je podizanje svijesti o važnosti besplatnog i otvorenog obrazovanja koje je dostupno svakome, svugdje i u trenutku kada je potrebno.

Sudionici okruglog stola bili su:

  • Hrvoje Josip Balen, dopredsjednik HUP-Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti
  • Lidija Kralj, pomoćnica ministrice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
  • Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva
  • Ana Miličević Pezelj, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
  • Vladimira Ivanković Bradić, viša savjetnica u sektoru za tržište rada, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
  • Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju, CARNET

Moderatorica je bila Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima, Sveučilišni računski centar (Srce). Na samom početku događanja sudionike je pozdravio dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra.

Detalje s ovog događanja pročitajte u članku u Pressroomu Srca, a snimku možete pogledati na adresi: https://connect.srce.hr/p1g3vu3w4y7/

 

 


Izdvojena događanja Srca

Ožu 18

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 18. 3. 2019. u 17 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 25

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 25. 3. 2019. su u tijeku.

tra 01

1. i 2. travnja održava se konferencija Srca DEI 2019 i Uvodna konferencija projekta HR-ZOO.

svi 06

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 6. 5. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.