Objavljen je preliminarni program konferencije Srce DEI 2023

19. 12. 2022.

Objavljen je preliminarni program za konferenciju Srce DEI 2023 koja će se održavati od 28. do 30. ožujka 2023. godine u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra. Konferencija Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Prvog dana konferencije održat će se brojne radionice tijekom kojih će stručnjaci Srca polaznicima predstaviti novosti u uslugama Srca, a polaznici će imati priliku usvojiti nova ili unaprijediti postojeća znanja u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija s fokusom na digitalne usluge i resurse Srca.

Drugog i trećeg dana konferencije Srce DEI 2023 ugostit ćemo dva pozvana predavača koji će održati predavanja na temu računarstva visokih performansi te Europskog oblaka za otvorenu znanosti (EOSC), a program će sadržavati ukupno 11 tematskih blokova.

Sudionici će tako imati priliku odabrati predavanje ili raspravu u sljedećim tematskim blokovima:

 • Katalog usluga HR-ZOO
 • Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju
 • Znanstveno izdavaštvo i Hrčak
 • E-sveučilišta
 • Kvantne komunikacije
 • Europska digitalna inovacijska središta i digitalna transformacija u Hrvatskoj
 • CroRIS i Znanstveno tehnologijsko predviđanje
 • ISVU – novosti
 • Hrvatski centar kompetencija za HPC
 • Napredno računanje
 • Virtualni kampusi i informacijski sustavi.

Tijekom trećeg dana konferencije, organizirat će se i posjeti podatkovnom centru HR-ZOO ZG2 u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj Sveučilišta u Zagrebu.

Uz redovni program konferencije, 30. ožujka 2023. održat će se i nacionalni tripartitni sastanak Europskog oblaka za otvorenu znanost - EOSC-a. Tripartitni sastanak organizira Srce kao mandatna organizacija Republike Hrvatske u Udruženju EOSC, a na njemu će sudjelovati predstavnici Europske komisije, Udruženja EOSC i EOSC Upravljačkog odbora. Uz njih, sudjelovat će i nacionalni dionici ključni za implementaciju EOSC-a u Hrvatskoj. Sastanak će biti otvoren za sudjelovanje svim sudionicima konferencije Srce DEI 2023.

Ovom prilikom podsjećamo da su otvorene i prijave za poster-prezentacije. Krajnji rok za prijavu poster-prezentacija je 31. siječnja 2023. godine pa pozivamo sve koji sudjeluju na međunarodnom, nacionalnom projektu ili inicijativi iz područja koja pokriva program konferencije da prijave svoje izlaganje. Prezentacijom postera pružate mogućnost sudionicima konferencije da saznaju više o vašem radu i u izravnom kontaktu s njima razmjenjujete svoja iskustva i zapažanja. Povratna informacija o prihvaćanju prijedloga bit će poslana najkasnije do 14. veljače 2023. godine.

Pratite novosti na web-stranici konferencije i putem profila Srca na društvenim mrežama.

Preliminarni program konferencije Srce DEI 2023


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.