Objavljen program konferencije Srce DEI 2023 i otvorene prijave za sudjelovanje

23. 2. 2023.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) od 28. do 30. ožujka organizira konferenciju Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Konferencija će se održati u prostorima Mozaik Event Centra i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Program konferencije Srce DEI 2023 odvijat će se tijekom tri dana, a sudionici se mogu prijaviti za sudjelovanje ispunjavanjem obrasca na web stranicama konferencije. 

Program ovogodišnje konferencije sadrži 13 radionica koje će se održati tijekom prvog dana, dva pozvana predavanja koja će održati dr. sc. Eng Lim Goh, i dr. sc. Giorgio Rossi te deset tematskih blokova tijekom kojih će biti održano više od 30 predavanja i četiri panela, a bit će predstavljeno i 27 poster prezentacija.

Konferencija Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak te ćemo tijekom prvog dana konferencije svečano obilježiti puštanje u rad nove generacije nacionalne e-infrastrukture Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka, a drugog dana predstavit ćemo nove usluge – Virtualni podatkovni centri i Naredno računanje, zasnovane na resursima izgrađenim HR-ZOO projektom. Pored toga, trećeg dana konferencije organiziramo nacionalni tripartitni sastanak Europskog oblaka za otvorenu znanost - EOSC-a kao mandatna organizacija Republike Hrvatske u Udruženju EOSC. Na njemu ćemo okupiti predstavnike Europske komisije, Udruženja EOSC, EOSC Upravljačkog odbora Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vijeća Inicijative HR-OOZ s ciljem raspravljanja o nacionalnim prioritetima te aktivnostima potrebnima za implementaciju EOSC-a. Tijekom ovog dijela programa, predstavit ćemo i napredak uspostave Hrvatskog oblaka za otvorenu znanost te rad Inicijative za HR-OOZ.

Tematski blokovi na konferenciji su „Katalog usluga HR-ZOO“, „Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju“, „Iskoraci u administraciji studenata“, „e-Sveučilišta“, „Kvantne komunikacije“, „Znanstveno izdavaštvo i Hrčak“, „Informacijska podrška mobilnosti u Europi“, „Digitalna pristupačnost za bolje iskustvo učenja“ i „CroRIS i Znanstveno tehnologijsko predviđanje“.

Detaljan program i dodatne informacije nalaze se na web stranicama konferencije i u priopćenju za medije.

Otvorene prijave na Srce DEI 2023


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.