Objavljen prvi standard u Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

12. 9. 2017.

U Informacijski sustav Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), koji između ostalog obavlja i funkcionalnost zakonom propisanog Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, 11. rujna 2017. upisan je prvi standard zanimanja.

Radi se o standardu zanimanja Financijsko-računovodstveni forenzičar, koji je predložio Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Uz ovaj standard zanimanja je u Registru pridruženo i 18 skupova kompetencija, a na portalu Registra je dostupna i odluka Ministra o upisu u Registar. Postupak stručnog vrednovanja zahtjeva za upis standarda u Registar je provelo sektorsko vijeće za Sektor 9. Ekonomija i trgovina, a nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja, Ministar rada i mirovinskog sustava donio je odluku o upisu standarda u Registar.

Srce je tijekom 2015. i 2016. godine obavilo inicijalni razvoj ISRHKO te se trenutno brine o održavanju istoga. Javni web Registra HKO se nalazi na adresi: https://hko.srce.hr/registar.

 


Izdvojena događanja Srca

kol 21

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 21. 8. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

kol 22

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u srijedu, 22. 8. 2018., u 9 sati.
Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2018. su u tijeku.