Objavljen raspored tečajeva i radionica Srca u listopadu

13. 9. 2022.

Objavljen je raspored obrazovnih aktivnosti Srca u listopadu 2022. Uz obrazovne aktivnosti uz vodstvo predavača u online okruženju, u listopadu ponovno kreću i obrazovne aktivnosti uživo u učionicama u Srcu. Na objavljenom rasporedu, uz termine održavanja putem videokonferencijskog sustava, dostupni su i termini održavanja tečajeva u učionicama Srca. 

U listopadu također izdvajamo i cijeli tjedan posvećen radionicama na temu multimedije namijenjen polaznicima iz akademske zajednice. Zainteresirani studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i znanstvenih instituta moći će se upoznati s obradom rasterske i vektorske grafike, snimanjem i obradom zvuka te montažom multimedijskih sadržaja u besplatnim programima GIMP, Inkscape, Audacity i Shotcut.

Na rasporedu su i tečajevi upoznavanja s programskim jezicima Python, SQL, JavaScript i R. Ovi tečajevi omogućavaju svima zainteresiranima upoznavanje s osnovnim konceptima u programiranju, projektiranjem i korištenjem baza podataka te programskim rješenjima za statističku i grafičku obradu podataka.

Prijave su započele u utorak, 13. rujna 2022 u 8 sati, a obavljaju se putem sustava za prijavu na obrazovne programe Srca pa vas pozivamo da pronađete nešto za sebe i unaprijedite svoje digitalne kompetencije.

Popis svih obrazovnih programa Srca dostupan je na adresi https://www.srce.unizg.hr/edu.

 

Vizual “Obrazovnoi programi Srca”


 

Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.