Objavljen raspored tečajeva i radionica Srca u listopadu

13. 9. 2022.

Objavljen je raspored obrazovnih aktivnosti Srca u listopadu 2022. Uz obrazovne aktivnosti uz vodstvo predavača u online okruženju, u listopadu ponovno kreću i obrazovne aktivnosti uživo u učionicama u Srcu. Na objavljenom rasporedu, uz termine održavanja putem videokonferencijskog sustava, dostupni su i termini održavanja tečajeva u učionicama Srca. 

U listopadu također izdvajamo i cijeli tjedan posvećen radionicama na temu multimedije namijenjen polaznicima iz akademske zajednice. Zainteresirani studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i znanstvenih instituta moći će se upoznati s obradom rasterske i vektorske grafike, snimanjem i obradom zvuka te montažom multimedijskih sadržaja u besplatnim programima GIMP, Inkscape, Audacity i Shotcut.

Na rasporedu su i tečajevi upoznavanja s programskim jezicima Python, SQL, JavaScript i R. Ovi tečajevi omogućavaju svima zainteresiranima upoznavanje s osnovnim konceptima u programiranju, projektiranjem i korištenjem baza podataka te programskim rješenjima za statističku i grafičku obradu podataka.

Prijave su započele u utorak, 13. rujna 2022 u 8 sati, a obavljaju se putem sustava za prijavu na obrazovne programe Srca pa vas pozivamo da pronađete nešto za sebe i unaprijedite svoje digitalne kompetencije.

Popis svih obrazovnih programa Srca dostupan je na adresi https://www.srce.unizg.hr/edu.

 

Vizual “Obrazovnoi programi Srca”


 

Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.