50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Objavljeni materijali s konferencije Srce DEI 2021

14. 5. 2021.

Krajem mjeseca travnja uspješno je održana konferencija Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2021, ujedno i konferencija projekta HR-ZOO koja je i ove godine okupila značajan broj sudionika zainteresiranih za razvoj e-infastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Nakon održane konferencije dostupne su prezentacije i snimke predavanja, okruglih stolova i debate koje je moguće pregledati na web-stranicama konferencije. Vjerujemo da će navedeni materijali biti od velike koristi sudionicima, ali i svima koji nisu mogli sudjelovati na konferenciji u terminu održavanja. Sažeci predavanja i ove su godine objedinjeni u knjigu sažetaka koju je moguće preuzeti u PDF ili ePUB formatu.

Ove godine konferenciju je pratilo više od 350 sudionika, a u provedbi programa sudjelovalo je više od 70 predavača održavajući predavanja, sudjelujući na okruglim stolovima i debati te vodeći radionice. 

Koristimo i ovu priliku da se zahvalimo svim sudionicima, a posebno predavačima koji su dali velik doprinos programu ovogodišnje konferencije.

Veselimo se našem novom susretu u travnju sljedeće godine na konferenciji Srce DEI 2022.

Podsjećamo, dostupan je i izvještaj s konferencije.

Slika zatvaranja DEI konferencije


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.