Objavljeni pozvani predavači na konferenciji Srce DEI 2019

4. 2. 2019.

Ovogodišnja konferencija Srce DEI 2019 koja će se održati 1. i 2. travnja 2019. godine odvija se u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Program konferencije bit će usmjeren na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu.

Moderni sustav znanosti i obrazovanja oslanja se na tehnologiju i usluge temeljene na njima, ali i na ljude koji svojim djelovanjem unaprjeđuju sustav. Inspirirani tom idejom i potrebom za dijalogom svih dionika u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, glavnu temu konferencije saželi smo u tri pojma: povezivanje, komunikacija i suradnja.

Prvog dana konferencije održat će se Uvodna konferencija projekta HR-ZOO, a koja će, pored predstavljanja ciljeva i rezultata projekta HR-ZOO te plana aktivnosti u provedbi projekta, uključivati i prezentacije istaknutih hrvatskih znanstvenika. Pozvana predavanja održat će doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković. Predstavnik Europske komisije Jean-Claude Burgelman predstavit će planove i perspektive europske digitalne infrastrukture za otvorenu znanost.

Drugog dana konferencije predavanje o važnosti sustava elektroničkih identiteta održat će Hannah Short iz Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN, European Organisation for Nuclear Research).

Pozivamo vas da pratite novosti na web-stranici konferencije dei.srce.hr. Vjerujemo da ćete u programu pronaći predavanje, raspravu ili radionicu koja će biti poticaj za neka nova poznanstva i suradnju te da ćete po tome pamtiti Srce DEI 2019! 


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.