Objavljeni pozvani predavači na konferenciji Srce DEI 2019

4. 2. 2019.

Ovogodišnja konferencija Srce DEI 2019 koja će se održati 1. i 2. travnja 2019. godine odvija se u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Program konferencije bit će usmjeren na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu.

Moderni sustav znanosti i obrazovanja oslanja se na tehnologiju i usluge temeljene na njima, ali i na ljude koji svojim djelovanjem unaprjeđuju sustav. Inspirirani tom idejom i potrebom za dijalogom svih dionika u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, glavnu temu konferencije saželi smo u tri pojma: povezivanje, komunikacija i suradnja.

Prvog dana konferencije održat će se Uvodna konferencija projekta HR-ZOO, a koja će, pored predstavljanja ciljeva i rezultata projekta HR-ZOO te plana aktivnosti u provedbi projekta, uključivati i prezentacije istaknutih hrvatskih znanstvenika. Pozvana predavanja održat će doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković. Predstavnik Europske komisije Jean-Claude Burgelman predstavit će planove i perspektive europske digitalne infrastrukture za otvorenu znanost.

Drugog dana konferencije predavanje o važnosti sustava elektroničkih identiteta održat će Hannah Short iz Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN, European Organisation for Nuclear Research).

Pozivamo vas da pratite novosti na web-stranici konferencije dei.srce.hr. Vjerujemo da ćete u programu pronaći predavanje, raspravu ili radionicu koja će biti poticaj za neka nova poznanstva i suradnju te da ćete po tome pamtiti Srce DEI 2019! 


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.