Ocjena "Izvrstan" za projekt GÉANT

3. 7. 2015.

Projekt GÉANT3plus (RI-605243) u kojem je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet punopravna članica međunarodnog paneuropskog konzorcija, a Sveučilišni računski centar Srce sudjeluje u svojstvu treće strane (engl. Third Party) uspješno je završen 31. svibnja ove godine.

Nakon predstavljanja i revizije projekta pred nezavisnim panelom stručnjaka koji u ime Europske komisije ocjenjuju projekte, projekt je ocijenjen najvišom ocjenom - “Izvrstan” (Excellent).

Kao i u prethodnim generacijama projekta GÉANT, CARNet i Srce značajno su doprinijeli razvoju najnaprednije računalno-komunikacijske infrastrukture i povezanih usluga kroz doprinos u ljudskim resursima. Jedna od njih je usluga eduroam™ gdje je Hrvatska aktivna od samoga početka zahvaljujući Srcu. Riječ je o projektu koji Europska unija podržava i sufinancira s više od 40 milijuna eura u sklopu 7. okvirnog programa Europske Unije (Framework Programme - FP7), dok je ukupna vrijednost projekta veća od 80 milijuna eura.  Više o projektu pročitajte na stranicama međunarodne suradnje Srca. Čestitamo svim sudionicima projekta!

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.