50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Ocjena "Izvrstan" za projekt GÉANT

3. 7. 2015.

Projekt GÉANT3plus (RI-605243) u kojem je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet punopravna članica međunarodnog paneuropskog konzorcija, a Sveučilišni računski centar Srce sudjeluje u svojstvu treće strane (engl. Third Party) uspješno je završen 31. svibnja ove godine.

Nakon predstavljanja i revizije projekta pred nezavisnim panelom stručnjaka koji u ime Europske komisije ocjenjuju projekte, projekt je ocijenjen najvišom ocjenom - “Izvrstan” (Excellent).

Kao i u prethodnim generacijama projekta GÉANT, CARNet i Srce značajno su doprinijeli razvoju najnaprednije računalno-komunikacijske infrastrukture i povezanih usluga kroz doprinos u ljudskim resursima. Jedna od njih je usluga eduroam™ gdje je Hrvatska aktivna od samoga početka zahvaljujući Srcu. Riječ je o projektu koji Europska unija podržava i sufinancira s više od 40 milijuna eura u sklopu 7. okvirnog programa Europske Unije (Framework Programme - FP7), dok je ukupna vrijednost projekta veća od 80 milijuna eura.  Više o projektu pročitajte na stranicama međunarodne suradnje Srca. Čestitamo svim sudionicima projekta!

Izdvojena događanja Srca

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.