50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održan deveti Tjedan Centra za e-učenje Srca - online

29. 9. 2020.

Deveti Tjedan Centra za e-učenje Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove je godine održan online od 21. do 25. rujna 2020.

Prilagodili smo se izazovnim vremenima, pa su sva događanja bila online. Ove godine su održana dva panela. Prvi se bavio temom softvera za provjeru autentičnosti radova. Predstavljena su iskustva pojedinih visokih učilišta u korištenju ovih softvera kao i na koji način ih koriste, a nakon kratkih predavanja sudionici su raspravljali s panelistima. Na panelu je uz pet panelista sudjelovalo 124 sudionika. Drugi panel fokusirao se na kvalitetu online nastave u visokom obrazovanju. Cilj panela bio je pomoći nastavnicima u pripremi i unaprjeđenju kvalitete nastave u novoj akademskoj godini koja se zbog pandemije koronavirusa, a i potresa u Zagrebu u većoj mjeri, nego na početku prošle akademske godine, preselila u online okruženje. Uz prezentacije panelista u kojima su predstavili svoja iskustva s online nastavom otvorena je rasprava u kojoj su se pridružili sudionici s pitanjima i komentarima. Radionica "ABC radionica dizajna nastave" pripremljena je za online okruženje, a sudeći po povratnim reakcijama sudionika jako je dobro prihvaćena.

Tim Centra za e-učenje redovito održava i konzultacije za nastavnike na kojima mogu dobiti informacije kako izraditi e-kolegij ili kako izraditi e-portfolio i koristiti ga kao nastavnu aktivnost. Tijekom ovogodišnjeg Tjedna Centra za e-učenje svi su termini on-line konzultacija bili popunjeni.

Snimke panela i druge informacije o aktivnostima koje su se održale u okviru Tjedna Centra za e-učenje dostupne su na web stranicama Centra za e-učenje.

Tjedan Centra za e-učenje održava se u rujnu, na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu stjecanjem novih znanja u području e-učenja, usavršavanjem nastavničkih kompetencija i pronalaženjem najboljeg načina kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces.

Tjedan Centra za e-učenje 2020


Izdvojena događanja Srca

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.