50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održan obljetnički ISVU webinar

26. 5. 2021.

Obljetnički webinar kojim je Srce obilježilo 20 godina od puštanja ISVU-a u produkciju održao se 26. svibnja 2021.

Webinar je okupio više od 50 sudionika, a započeo je uvodnim izlaganjem dr. sc. Ognjena Orela, pomoćnika ravnatelja Srca za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Mirta Baranović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, voditeljica razvoja ISVU-a do 2011. godine, govorila je o počecima razvoja sustava i tadašnjem načinu rada te ključnoj ulozi prvih ISVU koordinatora u samom razvoju sustava i u implementaciji ISVU-a na njihove ustanove.

Dubravka Lelas, voditeljica Centra potpore ISVU-a u Srcu, dala je prikaz perioda od kad je ISVU preuzelo Srce - prikaz širenja na ustanove i povećanja opsega ISVU-a s novim ključnim funkcionalnostima kroz vrijeme, ističući ulogu koju su koordinatori na ustanovama imali pri tome.

Webinar je završio izlaganjem dr. sc. Ognjena Orela koji je govorio o planovima daljnjeg razvoja te o sadašnjoj i budućoj suradnji između Srca i koordinatora s ustanova koje koriste ISVU, nakon čega je slijedio konstruktivan razgovor sudionika webinara.

Svi okupljeni složili su se da je 20 godina ISVU-a uspjeh koji je ostvaren požrtvovnim radom i suradnjom brojnih ljudi, bivših i sadašnjih članova razvojnog tima i Centra potpore ISVU-a, te osobito koordinatora s ustanova koje koriste ISVU.

Slika s ISVU webinara povodom 20. obljetnice


Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.