50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održan obljetnički ISVU webinar

26. 5. 2021.

Obljetnički webinar kojim je Srce obilježilo 20 godina od puštanja ISVU-a u produkciju održao se 26. svibnja 2021.

Webinar je okupio više od 50 sudionika, a započeo je uvodnim izlaganjem dr. sc. Ognjena Orela, pomoćnika ravnatelja Srca za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Mirta Baranović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, voditeljica razvoja ISVU-a do 2011. godine, govorila je o počecima razvoja sustava i tadašnjem načinu rada te ključnoj ulozi prvih ISVU koordinatora u samom razvoju sustava i u implementaciji ISVU-a na njihove ustanove.

Dubravka Lelas, voditeljica Centra potpore ISVU-a u Srcu, dala je prikaz perioda od kad je ISVU preuzelo Srce - prikaz širenja na ustanove i povećanja opsega ISVU-a s novim ključnim funkcionalnostima kroz vrijeme, ističući ulogu koju su koordinatori na ustanovama imali pri tome.

Webinar je završio izlaganjem dr. sc. Ognjena Orela koji je govorio o planovima daljnjeg razvoja te o sadašnjoj i budućoj suradnji između Srca i koordinatora s ustanova koje koriste ISVU, nakon čega je slijedio konstruktivan razgovor sudionika webinara.

Svi okupljeni složili su se da je 20 godina ISVU-a uspjeh koji je ostvaren požrtvovnim radom i suradnjom brojnih ljudi, bivših i sadašnjih članova razvojnog tima i Centra potpore ISVU-a, te osobito koordinatora s ustanova koje koriste ISVU.

Slika s ISVU webinara povodom 20. obljetnice


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.