Održan posljednji NI4OS-Europe „Train the trainer“ webinar

21. 9. 2020.

U sklopu projekta NI4OS-Europe 15. i 16. rujna 2020. održan je posljednji u nizu webinara na temu upravljanja IT uslugama (engl. IT Service Management, ITMS), na kojem su sudjelovala dva trenera iz Srca.

Tijekom prvog dana webinara sudionici su informirani o implementaciji FitSM obitelji standarda za jednostavnije upravljanje IT uslugama u EOSC (engl. European Science Cloud) ekosustavu. Cilj FitSM-a je pomoći pružateljima IT usluga i servisa u pružanju, podršci i upravljanju njihovim IT uslugama te postizanju izvrsnosti u pružanju korisničkih usluga na jednostavan i pragmatičan način. Nadalje, istaknuti su kriteriji za uspješno uključivanje (engl. on-boarding) usluga u EOSC te je prikazana buduća vizija EOSC ekosustava i beta verzija EOSC portala koja je otvorena za testiranje.

Drugi dan teme webinara bile su usmjerene na prikaz NI4OS-Europe procesa za on-boarding usluga, servisa i repozitorija u EOSC gdje je objašnjen proces upravljanja razinama integracije u NI4OS-u. Uz to, sudionici su prolazili kroz definiranje politika repozitorija, ključnih koncepata i elemenata povezanih s upravljanjem i evaluacijom repozitorija te kroz licenciranje, metapodatkovne opise i vrste sadržaja.

Više o projektu NI4OS-Europe možete pronaći na stranicama projekta NI4OS-Europe i stranicama NI4OS-Europe na webu Srca.

logotip projekta NI4OS


Izdvojena događanja Srca

sij 25

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 25. siječnja 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

sij 26

Webinar "Provođenje ispitne evidencije u ISVU" održat će se 26. siječnja 2022. godine od 10 do 12 sati.

sij 26

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 26. siječnja 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 07

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2022.