Održan posljednji NI4OS-Europe „Train the trainer“ webinar

21. 9. 2020.

U sklopu projekta NI4OS-Europe 15. i 16. rujna 2020. održan je posljednji u nizu webinara na temu upravljanja IT uslugama (engl. IT Service Management, ITMS), na kojem su sudjelovala dva trenera iz Srca.

Tijekom prvog dana webinara sudionici su informirani o implementaciji FitSM obitelji standarda za jednostavnije upravljanje IT uslugama u EOSC (engl. European Science Cloud) ekosustavu. Cilj FitSM-a je pomoći pružateljima IT usluga i servisa u pružanju, podršci i upravljanju njihovim IT uslugama te postizanju izvrsnosti u pružanju korisničkih usluga na jednostavan i pragmatičan način. Nadalje, istaknuti su kriteriji za uspješno uključivanje (engl. on-boarding) usluga u EOSC te je prikazana buduća vizija EOSC ekosustava i beta verzija EOSC portala koja je otvorena za testiranje.

Drugi dan teme webinara bile su usmjerene na prikaz NI4OS-Europe procesa za on-boarding usluga, servisa i repozitorija u EOSC gdje je objašnjen proces upravljanja razinama integracije u NI4OS-u. Uz to, sudionici su prolazili kroz definiranje politika repozitorija, ključnih koncepata i elemenata povezanih s upravljanjem i evaluacijom repozitorija te kroz licenciranje, metapodatkovne opise i vrste sadržaja.

Više o projektu NI4OS-Europe možete pronaći na stranicama projekta NI4OS-Europe i stranicama NI4OS-Europe na webu Srca.

logotip projekta NI4OS


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.