50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održan posljednji NI4OS-Europe „Train the trainer“ webinar

21. 9. 2020.

U sklopu projekta NI4OS-Europe 15. i 16. rujna 2020. održan je posljednji u nizu webinara na temu upravljanja IT uslugama (engl. IT Service Management, ITMS), na kojem su sudjelovala dva trenera iz Srca.

Tijekom prvog dana webinara sudionici su informirani o implementaciji FitSM obitelji standarda za jednostavnije upravljanje IT uslugama u EOSC (engl. European Science Cloud) ekosustavu. Cilj FitSM-a je pomoći pružateljima IT usluga i servisa u pružanju, podršci i upravljanju njihovim IT uslugama te postizanju izvrsnosti u pružanju korisničkih usluga na jednostavan i pragmatičan način. Nadalje, istaknuti su kriteriji za uspješno uključivanje (engl. on-boarding) usluga u EOSC te je prikazana buduća vizija EOSC ekosustava i beta verzija EOSC portala koja je otvorena za testiranje.

Drugi dan teme webinara bile su usmjerene na prikaz NI4OS-Europe procesa za on-boarding usluga, servisa i repozitorija u EOSC gdje je objašnjen proces upravljanja razinama integracije u NI4OS-u. Uz to, sudionici su prolazili kroz definiranje politika repozitorija, ključnih koncepata i elemenata povezanih s upravljanjem i evaluacijom repozitorija te kroz licenciranje, metapodatkovne opise i vrste sadržaja.

Više o projektu NI4OS-Europe možete pronaći na stranicama projekta NI4OS-Europe i stranicama NI4OS-Europe na webu Srca.

logotip projekta NI4OS


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.