Održan webinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima"

20. 1. 2022.

HPC-CC logo

Sveučilišni računski centar (Srce) je kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, 18. siječnja 2022. održalo webinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima". Ovaj je webinar održan u okviru projekta “National competence Centres in the Framework of EuroHPC - EuroCC” i bio je namijenjen svim zainteresiranima za korištenje EuroHPC superračunala. Uz stručnjake Srca, webinaru je prisustvovalo 38 sudionika.

Polaznici su dobili osnovne informacije o strukturi i djelovanju Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU), upoznati su s načinom provedbe projekta EuroCC, a pružen im je i uvid u djelovanje Hrvatskog centra kompetencija za HPC. Tijekom webinara  predstavljeni su im računalni resursi Vega (Slovenija),  MeluXina (Luksemburg), Discoverer (Bugarska), Karolina (Češka) i LUMI (Finska) te su dobili informacije o tome kako ostvariti pravo pristupa i koji su trenutačno pozivi otvoreni.

Webinar je održan u online okruženju putem sustava za webinare Srca, a za dijeljenje materijala korišten je sustav za online tečajeve Srca.

Financiranje projekta Euro CC


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.