50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Održan webinar o sustavu eduroam

9. 7. 2021.

U četvrtak, 1. srpnja održan je još jedan u nizu webinara vezanih za sustav AAI@EduHr. Tema ovog webinara bio je sustav eduroam, odnosno novosti u tom sustavu te pojašnjenja o tome kako se sustav koristi.

Webinar je bio prvenstveno namijenjen administratorima na ustanovama članicama AAI@EduHr te davateljima usluge eduroam.

Tijekom webinara administratori su osim o novostima u sustavu imali prilike čuti više o tome kako se koristi alat CAT za konfiguraciju korisničkih uređaja za sigurno korištenje usluge eduroam te o nužnoj obnovi serverskih certifikata RADIUS poslužitelja matičnih ustanova. Osim toga, za ustanove koje nisu u mogućnosti održavati vlastiti RADIUS servis predstavljena je i eduroam hosting usluga. Ova usluga je automatizirana i sve promjene i ažuriranja moguće je napraviti preko weba.

Sudjelovalo je 46 sudionika koji su nakon predavanja sudjelovali u raspravi i razmjeni iskustava u korištenju sustava eduroam. Pogledajte snimku webinara (Adobe connect).


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.