Održan webinar o sustavu eduroam

9. 7. 2021.

U četvrtak, 1. srpnja održan je još jedan u nizu webinara vezanih za sustav AAI@EduHr. Tema ovog webinara bio je sustav eduroam, odnosno novosti u tom sustavu te pojašnjenja o tome kako se sustav koristi.

Webinar je bio prvenstveno namijenjen administratorima na ustanovama članicama AAI@EduHr te davateljima usluge eduroam.

Tijekom webinara administratori su osim o novostima u sustavu imali prilike čuti više o tome kako se koristi alat CAT za konfiguraciju korisničkih uređaja za sigurno korištenje usluge eduroam te o nužnoj obnovi serverskih certifikata RADIUS poslužitelja matičnih ustanova. Osim toga, za ustanove koje nisu u mogućnosti održavati vlastiti RADIUS servis predstavljena je i eduroam hosting usluga. Ova usluga je automatizirana i sve promjene i ažuriranja moguće je napraviti preko weba.

Sudjelovalo je 46 sudionika koji su nakon predavanja sudjelovali u raspravi i razmjeni iskustava u korištenju sustava eduroam. Pogledajte snimku webinara (Adobe connect).


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.