Održan webinar Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline

13. 12. 2021.

Srce je, kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, 9. prosinca 2021. godine održalo webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline". Webinar je održan u okviru projekta “National competence Centres in the Framework of EuroHPC - EuroCC” putem sustava za webinare Srca.  

Uz predavače iz Srca, na webinaru je sudjelovalo 49 polaznika. Riječ je o sadašnjim i budućim korisnicima te korisnicima zainteresiranima za računalni klaster Isabellu ili tehnologije za napredno računanje.

Djelatnici Srca prikazali su korištenje grafičkih procesora na konkretnim primjerima pripremljenim za korištenje na računalnom klasteru Isabella. Također, opisali su sustav Singularity koji je optimiziran za korištenje na resursima HPC-a, zatim pripremu i rad s kontejnerima te mogućnosti korištenja kontejnera na konkretnom primjeru računalnog klastera Isabella. Osim toga, prezentirali su i programske okoline te prevodioce dostupne na računalnom klasteru Isabella.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.