Održan webinar Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline

13. 12. 2021.

Srce je, kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, 9. prosinca 2021. godine održalo webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline". Webinar je održan u okviru projekta “National competence Centres in the Framework of EuroHPC - EuroCC” putem sustava za webinare Srca.  

Uz predavače iz Srca, na webinaru je sudjelovalo 49 polaznika. Riječ je o sadašnjim i budućim korisnicima te korisnicima zainteresiranima za računalni klaster Isabellu ili tehnologije za napredno računanje.

Djelatnici Srca prikazali su korištenje grafičkih procesora na konkretnim primjerima pripremljenim za korištenje na računalnom klasteru Isabella. Također, opisali su sustav Singularity koji je optimiziran za korištenje na resursima HPC-a, zatim pripremu i rad s kontejnerima te mogućnosti korištenja kontejnera na konkretnom primjeru računalnog klastera Isabella. Osim toga, prezentirali su i programske okoline te prevodioce dostupne na računalnom klasteru Isabella.


Izdvojena događanja Srca

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

velj 04

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 4. veljače 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

velj 07

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 7. veljače 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 08

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 8. veljačle 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

velj 09

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za snimanje i obradu video sadržaja, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 9. veljače 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.