Održan webinar Srca „Izvještaji u sustavu Merlin“

24. 1. 2023.

Webinar Srca "Izvještaji u sustavu Merlin", u organizaciji Centra za e-učenje Srca, 23. siječnja 2023. održan je putem sustava za webinare Srca. Webinar je bio namijenjen nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja koji koriste sustav za e-učenje Merlin. Više od 30 nastavnika pratilo je webinar u kojem su, na sistematičan i jednostavan način, prikazani različiti izvještaji dostupni u sustavu Merlin. Između ostalog na webinaru je prikazano:

  • kako provjeriti sve zapise dostupne na razini pojedine aktivnosti, a kako dobiti podatke za cijeli e-kolegij,
  • koje su razlike među izvještajima i što koji izvještaj predstavlja,
  • kako interpretirati podatke u izvještaju,
  • kada je pojedini izvještaj dostupan i o čemu ovisi prikaz podataka u izvještaju.

Na kraju webinara sudionici su imali brojna pitanja. Posebno ih je zanimalo na koji način sustav zapisuje podatke o aktivnostima koje su anonimne, mogu li se ipak vidjeti zapisi o pristupanju pojedinog studenta aktivnosti.

Posebno su važna bila pitanja na koje se sve načine mogu odrediti uvjeti za dovršetak pojedine aktivnosti ili cijelog e-kolegija, gdje je moguće pregledati detaljan izvještaj o dovršenosti te da li je dostupan podatak u izvještajima koji govori o vremenu koje je pojedini student proveo u određenoj aktivnosti ili pregledavajući pojedini resurs nastavnicima.

Pogledajte snimku webinara, a detaljnije informacije o izvještajima nastavnicima su dostupni i u digitalnoj inačici Priručnika za nastavnike.

webinar merlin

webinari srca

Dodatne informacije o webinarima Srca možete pronaći na stranici Webinari Srca.


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.